Zadnja sezona hit gangsterske serije stiže 27. veljače, fanovi čekaju s nestrpljenjem

Screenshot: YouTube

ŠESTA, ujedno i posljednja sezona hit serije Peaky Blinders kreće s emitiranjem 27. veljače na programu BBC One, piše Mirror. Ova sezona imat će šest epizoda, a obožavatelji diljem svijeta jedva čekaju izlazak epizoda koje će otkriti sudbinu Tommyja i njegove ekipe.

UPOZORENJE! Tekst može sadržavati spoilere.

Trailer za šestu sezonu objavljen je prije mjesec dana i dosad je pregledan deset milijuna puta.

"Zaista ću plakati kad napokon izađe posljednja sezona", "Dragulj među serijama. Nebitno koliko serija ste pogledali, ako niste ovu, vaša lista nije kompletna. Legendarna serija", "Najbolja serija ikada", "Dosad sam pogledala svih pet sezona i to dva puta. Ovo je baš remek-djelo", "Jako sam uzbuđen, jedva čekam pogledati novu sezonu", samo su neki od komentara ispod trailera.

 

Najava prikazuje ključne likove serije, Thomasa, Arthura i Adu Shelby, Alfieja Solomonsa, Lizzie Stark, Michaela i Ginu Gray te posljednjeg negativca Oswalda Mosleyja, koji je ujedno i Thomasov politički protivnik. 

Iako je najavljeno da će se finalna sezona prikazivati na BBC-ju, dosad objavljene sezone dostupne su i na Netflixu, no zasad nije poznato hoće li i šesta sezona biti objavljena na toj streaming platformi.

Inače, serija se nastavlja nakon što je u petoj sezoni Thomas Shelby, kojeg glumi Cillian Murphy, postao zastupnik u britanskom parlamentu, a planove mu je pokušao uništiti zastupnik sklon fašizmu Oswald Mosley, kojeg je utjelovio Sam Claflin. Posljednja Shelbyjeva scena koju su obožavatelji uspjeli vidjeti je ona u kojoj si sam uperi pištolj u glavu.

Podsjetimo, serija je s emitiranjem krenula 2013. godine na kanalu BBC Two, a nakon četiri sezone prebačena je na BBC One. Radnja je smještena u vrijeme nakon Prvog svjetskog rata i prati zloglasnu bandu u Birminghamu u Engleskoj. Nakon šeste sezone planiran je i film, a pretpostavlja se da će snimanje započeti 2023. godine.

Pročitajte više