Zaradi 70 tisuća kuna godišnje prodajući nešto što mnogi smatraju odvratnim

Foto: Instagram

BABICA zarađuje dodatnih 70 tisuća kuna godišnje prodajući domaće proizvode napravljene od posteljice, koji uključuju smoothieje i kreme za lice. 

Ciara Noble iz Melbournea u Australiji već je dvije godine certificirana stručnjakinja za pripremu proizvoda od posteljice. U siječnju 2017. pokrenula je vlastitu tvrtku Kindred Postnatal Products, a od tada zarađuje 70 tisuća kuna godišnje prodajući proizvode načinjene od posteljice majkama diljem svijeta. Ovo joj je samo dodatni posao, redovno radi kao babica puno radno vrijeme. 

"Prvi put sam čula za mogućnost da se posteljica stavi u pilule kad sam tek diplomirala na fakultetu. Do sad sam svoje proizvode prodala preko stotinu žena i dobila sam samo pozitivne odgovore. Nekim ljudima je to možda gadljivo, ali mislim da je to prirodna i predivna stvar", prenosi njene riječi Metro. 

Njen najpopularniji proizvod su tablete od posteljice za koje se vjeruje da novim majkama pomažu pri podizanju razine energije, uravnotežuju hormone, smanjuju postnatalno krvarenje i povećavaju izlučivanje mlijeka. 

"Ovaj je predivni organ devet mjeseci vašu bebu održavao na životu. Zbilja je poseban i bitan. Mnoge žene ga jednostavno ne žele vidjeti i samo ju odbace, ali ja ne vidim razlog zašto je ne bi željele natrag u sebi. Danas postoji veliki pritisak na žene da budu savršene mame i odmah se oporave nakon porođaja, to nije realno i novim mamama uzrokuje mnogo stresa", objašnjava. 

Prodaje i smoothieje napravljene od voća, kokosa i sirovih komadića posteljice. 

"Narežem je na tanke kriške, zatim je stavim u stroj za sušenje na 15 sati. Isto je kao da sušite meso ili voće. Zatim od toga napravim prah. Neke su žene zabrinute zbog okusa, a dodam voće koje to maskira", otkriva Ciara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.