"Zašto moj sin ima trudnički trbuh?"

Screenshot: YouTube

"ZAŠTO moj sin ima trudnički trbuh?", pitanje je koje je jedna zabrinuta žena postavila stručnjacima nakon što je "škemba" ozbiljno počela narušavati kvalitetu života njenog 51-godišnjeg sina, prenosi Daily Mail. Budući da je obavio kolonoskopiju i druge pretrage koje su otklonile sumnju na niz ozbiljnih bolesti, ispostavilo se da je u pitanju tzv visceralna masnoća - ista ona koja muči golem broj muškaraca.

Visceralno masno tkivo je vrsta masnoće koja se nakuplja oko organa u abdomenu, uključujući jetru, crijeva i gušteraču, a posebno "voli" muškarce u srednjim godinama. Osim estetskog problema, može biti i ozbiljan zdravstveni problem - povezano je naime s dijabetesom, karcinomom i Alzheimerovom bolešću. "Trudnički" trbuh većina zove "pivskim" iako muškarci koji ga imaju uopće ne moraju često konzumirati pivo.

Zbog hormona koji u ovom slučaju tijekom dijete samo pospješuju osjećaj gladi, muškarcima koji pate od "trudničkog" trbuha doista nije lako izgubiti visceralnu masnoću.

10 tisuća koraka dnevno uz pravilnu prehranu i savjetovanje s liječnikom, izbacivanje alkohola (uključujući pivo) i masnoća životinjskog podrijetla - to bi trebao biti početak, kažu stručnjaci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.