"Zašto su tako ružni, glupi i prljavi?" Google otkrio što ostatak Europe misli o Britancima

Foto: 123Rf

AKO JE vjerovati rezultatima Search Laboratoryja, Europljani nemaju osobito visoko mišljenje o Britancima - upravo suprotno. Prema statistici, Europljani su u posljednjih godinu dana masovno Google "pitali" neka vrlo neugodna pitanja za Britance, prenosi Daily Mail.

Nizozemce je tako najčešće zanimalo "zašto su Britanci tako ružni", dok su Nijemci pokušavali doznati "zašto su Britanci tako glupi", a Talijani su najčešće pitali "zašto su Britanci tako prljavi". Ni Portugalci i Španjolci o stanovnicima Velike Britanije nemaju dobro mišljenje - jedni su se pitali "zašto su Englezi takvi plačljivci", a drugi "zašto su tako čudni".

Mađari su pak bili blaži - njih je uglavnom zanimalo "zašto Englezi stavljaju mlijeko u čaj", a dok Litavce zanima "zašto Britanci voze naopako", Dancima nije jasno ni "zašto engleski suci nose perike".

Austrijanci se pak, prema Googleovoj statistici, nisu baš proslavili najčešćim pitanjem "je li Engleska grad ili država?"

Kada je u pitanju Hrvatska, podaci nisu službeno poznati, no jednostavnom pretragom u Googleovoj tražilici čini se da nas, uz vožnju "krivom" stranom, najviše zanima "zašto Englezi ne vole Hrvate", odnosno "zašto Britanci izlaze iz EU".

Očekivano, Britancima se ovakvi rezultati nisu osobito svidjeli, a komentari na članak variraju od duhovitih do vrlo ljutitih. Mnogi čitatelji su pak zaključili kako su "Britanci takvi zbog europske genetike".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.