Zastrašujuća simulacija pokazuje što se događa s ljudskim tijelom ako ga proguta kit

Screenshot: Instagram

Mnogi ljude se boje oceana zbog mogućeg susreta s morskim psima i kitovima. Na YouTube kanalu pod nazivom Zack d'films, objavljena je kratka, ali zastrašujuća video simulacija koja pokazuje što se događa s ljudskim tijelom ako ga proguta kit, točnije ulješura, sisavac iz reda kitova.

"Kada bi vas progutao, stisnuo bi vas niz svoje golemo grlo. Nastavili biste putovati niz njegov jednjak do želučanih komora koje su ispunjene probavnom kiselinom", započeo je objašnjavati pripovjedač u videu, te nastavio: "Ove jake kiseline bi odmah počele razgrađivati ​​vaše tijelo, ali čak i ako biste uspjeli izbjeći kiselinu, nedostatak zraka u kitu bi brzo uzrokovao vaše gušenje."

Ovaj kratki video izazvao je brojne komentare korisnika YouTubea, a neki od njih su se i našalili. "Mene bi ubila klaustrofobija najprije", "Ja se bojim mraka, mislim da bi me to ubilo", "Ja sam mislio da ćeš nam reći kako da se spasimo u ovoj situaciji, ovo me baš i ne zanima", "Sve je dobro dok se ovo ne temelji na istinitoj priči", "Traumatiziraš nas pitanjima koje nikada nismo ni postavili", nizali su se komentari ljudi.

Prije tri godine je grbavi kit progutao čovjeka

Podsjećamo, 2021. godine dogodila se bizarna nesreća lovcu na jastoge u Cape Codu u Massachusettsu. Naime, iskusnog ronioca Michaela Packarda progutao je grbavi kit i u njemu je bio gotovo minutu, pisao je tada Cape Cod Times.

"Odjednom sam osjetio ogroman nalet i sve oko mene je postalo crno", prisjetio se Packard za medije nakon puštanja iz bolnice Cape Cod u Hyannisu. "Osjetio sam da se krećem te kako me kit stisnuo mišićima u ustima", ispričao je.

U početku je Packard mislio da se nalazi u velikoj bijeloj psini, ali nije mogao osjetiti nijedan zub. Brzo mu je sinulo da ga je progutao kit. "Bio sam potpuno unutra, sve je bilo crno. Pomislio sam u sebi: Nema šanse da izađem odavde. Gotov sam, mrtav sam. Samo sam mislio na svoje sinove - imaju 12 i 15 godina."

Bio je unutar kita 30 do 40 sekundi

Michael je imao opremu za ronjenje te se borio unutar kita koji je počeo odmahivati glavom. Procijenio je da je bio u kitu 30 do 40 sekundi prije nego što ga je kit konačno ispljunuo. "Vidio sam svjetlost, a kit je počeo bacati glavu na stranu i sljedeće čega se sjećam je da sam bio vani (u vodi)", rekao je Packard koji živi u Wellfleetu.

Josiah Mayo, Packardov kolega, vidio je špricanje vode kada je kit izašao na površinu i izbacio Packarda. Mayo je pozvao hitnu pomoć te je Michael prebačen u bolnicu, gdje su mu doktori ustanovili oštećenja mekanog tkiva na nozi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.