Završio Garden festival: Turizam u Zadarskoj županiji porastao za 50 posto

JUČERAŠNJOM plovidbom party broda Argonaughty završio je ovogodišnji četvrti po redu The Garden Festival koji je ove godine posjetilo više od četiri tisuće gostiju. Deset dana odlične glazbe i cjelodnevnih provoda opravdali su sve epitete koje je festival dobivao tijekom cijele godine, kako u domaćim tako i u stranim medijima.

Gilles Peterson, Henrik Schwarz, Dixon, Crazy P, Norman Jay, Eddie Ramich, Ilija Rudman, samo su neki od 170 glazbenika koji su nastupili na lokacijama Garden festivalske arene, Tiki bara, kluba Barbarellas na poluotoku Pinija, te  party broda Argonaughty.

U deset dana ostavareno je preko četiri i pol tisuće noćenja u Petrčanima

O uspjehu i važnosti ovogodišnjeg Garden festivala govore i podaci turističke zajednice Petrčana, zadarske zračne luke i izvanpansionske ponude. Zahvaljujući malom obiteljskom festivalu, koji odličnim izborom glazbenika, zanimljivom pričom, strukturom posjetitelja, te domaćom i međunarodnom promocijom,  u doba velike recesije kada cijela Jadranska obala, Mediteran bilježe velike gubitke zbog svjetske recesije, malo ribarsko mjesto Petrčane bilježi rast borja turista za nevjerojatnih 50 posto.



S ostvarenih 4505 noćenja u deset festivalskih dana Petrčane su jedno od rijetkih koji su pronašli formulu uspjeha unatoč teškim recesijskim vremenima. Zadarski aerodrom u danima festivala bilježi porast broja dolazaka stranih gostiju za čak 30 posto, a najviše ih je stiglo iz Londona, Edinburgha, Dublina i Stockholma, a zahvaljujući upravo The Gardenu.

"Najvažnije nam je da su svi zadovoljni, a velika je većina obećala kako će se vratiti i sljedećeg ljeta"

Ovogodišnjim izdanjem festivala zadovoljan je i Nick Colgan, njegov osnivač. "Vrlo smo zadovoljni ovogodišnjim Garden festivalom. Svi gosti koji su ga posjetili imali su prilike uživati u deset dana odlične glazbe. Nakon završetka svake večeri nekoliko tisuća gostiju u glas vikalo bi 'One more tune'! Najvažnije nam je da su svi zadovoljni, a velika je većina obećala kako će se vratiti i sljedećeg ljeta. Drago nam je da je Garden pridonio dobrim rezultatima turističke zajednice za ovu sezonu", rekao je Nick Colgan.

The Garden obitelj za cijelo ljeto najavljuje nove tematske vikende od kojih je prvi Soundvaves koji se održava već ovog vikenda na lokaciji poluotoka Pinija, kluba Barbarellas, te party broda Argonauty.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.