Zbog Gvardiola i Modrića kući otišao s 2500 eura. Navijači, da vidimo znanje...

Screenshot/Foto: HRT/Slavko Midzor/Miroslav Lelas/PIXSELL

U NOVOM izdanju kviza Tko želi biti milijunaš? nastupilo je dvoje natjecatelja. Lidija Brtan iz Cavtata nije željela riskirati na 13. pitanju i poslušati publiku te je s iznosom od 18.000 eura napustila natjecanje. Marko Magaš iz Zadra zapeo je na desetom pitanju za prelazak drugog praga. Džokeri mu nisu mogli pomoći pa je odlučio otići kući s osvojenih 2500 eura.

Lidija je bez problema došla do desetog pitanja, no onda joj je problem zadala geografija. Nije znala kroz koju državu, od prvog izdanja 1979. do danas, natjecatelji relija Dakar nisu projurili. Ponuđeni odgovori su bili: kroz Argentinu, kroz Španjolsku, kroz Tajland ili kroz Saudijsku Arabiju.

Odlučila je nazvati svog supruga. On je sugerirao da se radi o Tajlandu, ali je naglasio da nije sto posto siguran. "Ja moram priznati da je meni prvo kad sam vidjela pomisao bila da se radi o Tajlandu, ali kad je on to potvrdio, ja ću njemu vjerovati", rekla je Lidija te osvojila 5000 eura.

"Iskoristili ste supruga, pred svima nama!" našalio se Tarik.

Na sljedećem, umjetničkom, pitanju potrošila je džoker pola-pola te točno odgovorila da je Jackson Pollock svoj štagalj pretvorio u atelje. Na 13. pitanju morala je točno odgovoriti koji pojam u javnu uporabu ulazi 1898., za Dreyfusove afere u Francuskoj, demagog, boem, intelektualac ili snob?

Iskoristila je i posljednji džoker pitaj publiku. Publika je glasovala 33% za demagoga, 22% za boema, 38% za intelektualca i 7% za snoba. "Moja je dvojba bila demagog ili intelektualac", rekla je Lidija te odlučila odustati i uzeti 18.000 eura. 

Marko odustao zbog Modrića i Gvardiola

Marko Magaš iz Zadra sljedeći je sjeo nasuprot Tariku. Na devetom pitanju u kojem je trebao znati što se jede nakon glavnog jela, tj. što je desert, anelli, cannoli, rigatoni ili tortiglioni, iskoristio je džoker publiku koja je sa 21% glasovala za anelle, 68% za cannole, 3% za rigatone i 8% za tortiglione.

Poslušao ih je i osvojio 2500 eura.

Za prelazak drugog praga trebao je reći koji je Vatreni na prošlom SP-u, uz Livakovića, proveo najviše vremena na terenu. Brozović, Perišić, Gvardiol ili Modrić? "Mislim da Modrić nije, ali od ove trojice ne znam, imam trojbu", rekao je Marko.

Pozvao je džokera koji je rekao da nije siguran, ali da misli da je Modrić igrao najviše. Marko je zatim iskoristio i preostali džoker pola-pola. Ostali su odgovori C - Gvardiol i D - Modrić. Biste li vi znali?

Marko je odlučio odustati i uzeti osvojeni iznos od 2500 eura. "Računa se i sudačka nadoknada, dakle sve ono što je provedeno na terenu. 754 minute je u igri bio Livaković, Perišić 722 minute, Modrić 704, Brozović 601 minutu. Nije igrao utakmicu za treće mjesto, a Gvardiol kao i Livaković 754 minute", pojasnio je Tarik.

Pročitajte više