Zbog ovog prizora svi pričaju o Filmskom festivalu u Veneciji i jednom filmu

Foto: Guliver Image/Getty Images, Epa-Efe

IAKO su mnogi mislili da će 77. Filmski festival u Veneciji biti mlak jer je održan u vrijeme borbe s koronavirusom, kad su na crveni tepih došle influencerice Mila Suarez i Elisa De Panicis postalo je jako vruće.

Dame su najglamurozniji filmski festival u Europi odlučile baciti u drugi plan te su se pobrinule da se danas priča samo o njima, ali i filmu na čiju se premijeru došle. Odjevene u elegantne haljine, nakon solo poziranja počele su se ljubiti pred fotografima. 

Cilj im je bila promocija filma Le Sorelle Macaluso (Sestre Macaluso), a u tome su uspjele. Iako je film zasad pogledao mali broj ljudi jer je tek sad doživio premijeru, o njemu pišu svi mediji. Važno je napomenuti i da se Suarez i De Panicis u filmu uopće ne pojavljuju te da su na premijeru došle kao gošće.

Sudeći po njihovim profilima na društvenim mrežama, drugi cilj poljupca bilo je odavanje počasti Madonni i Britney Spears, čiji je sočni poljubac na pozornici dodjele nagrada VMA prije 17 godina obišao svijet.

De Panicis se proslavila u talijanskom Big Brotheru, a na Instagramu je prati čak milijun ljudi, dok Suarez ima 300 tisuća fanova.

No vratimo se na film koji je (trebao biti) glavna zvijezda večeri. U središtu priče je pet sestara, Maria, Pinuccia, Lia, Katia i Antonella, koje žive u Palermu, a jedna od njih je tragični centar oko kojeg se vrte životi ostalih. Žive s roditeljima uz more, na vrhu šarene zgrade. Za život zarađuju iznajmljujući golubove za slavlja, a te ptice žive s njima u stanu i vraćaju se svaki put nakon slavlja.

Dvije sestre su se igrale na plaži kad se najmlađa sestra Antonella utopila, a druga je proglašena krivom za njenu smrt i izopćena iz društva. Ta tragedija zauvijek mijenja živote sestara.

Ovo je treći film Emme Dante, a prije nego što su Le Sorelle Macaluso postale film režirala je istoimenu predstavu, koju je sama napisala, a s kojom je gostovala na Festivalu svjetskog kazališta u Zagrebu.

Pročitajte više