Zdenka Vučković sredila je Arsenu jedan od njegovih prvih honorara u karijeri

Screenshot: Youtube/Facebook

TIJEKOM svoje dugogodišnje karijere Zdenka Vučković surađivala je s mnogim glazbenicima među kojima se našao i legendarni Arsen Dedić s kojim je snimila nekoliko pjesama. Najveći su uspjeh postigli pjesmom Veslaj, veslaj za koju je Arsen napisao stihove, a zajedno su je izveli na Splitskom festivalu 1963. 

U tekstu koji je Arsen svojevremeno napisao za Plavi dnevnik, a u kojem se prisjećao svojih glazbenih početaka, otkrio je da mu je upravo Zdenka sredila jedan od prvih honorara u karijeri. 

Objasnio je kako su šezdesetih bile jako popularne vokalne grupe pa je u to vrijeme s Mariom Boljunijem osnovao kvartet koji je dobio ime Prima. 

"Bilo je to doba kad je od afirmiranih pjevača gotovo jedini bio Robić i kad su se počela afirmirati imena što ih je izbacila prva serija Prvog pljeska. Zdenka Vučković, Toni Kljaković, Jasna Benedek… Emovci (4 M) su tada, sjećam se, bili već zvijezde. Tereza Kesovija i Vice Vukov pjevali su na takmičenjima", pisao je Arsen. 

Prvi honorar koji je kvartet zaradio bio je zasluga upravo Zdenke Vučković. 

"Prvi honorar kvartetu osigurala je Zdenka Vučković 1959. godine u Radničkom domu. Honorar je za cijeli sastav iznosio četiri tisuće dinara, dakle tisuću po članu", otkrio je. 

Zdenka je uvijek lijepo govorila o Arsenu, a nakon njegove smrti, podijelila je zajedničku fotografiju uz koju je napisala koliko joj je značio. 

"U onoj ranijoj fazi, kad smo usko surađivali, bio je druželjubiviji, no uvijek je bio duhovit i veseo s jednom dozom cinizma. Uvijek je odskakao od drugih i imao je način muziciranja od kojeg nije odstupao. Pokoj mu duši, definitivno je bio najbolji iako, moram spomenuti, u toj generaciji bilo je još vrsnih glazbenika i umjetnika", izjavila je jednom prilikom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.