Žena koja se odbija pokoriti standardima ljepote: "Savršena sam takva kakva jesam"

Foto: Profimedia/Press/Instagram

"SAVRŠENA sam baš onakva kakva jesam i ne dopuštam da mi itko kaže drugačije", pravilo je kojeg se već godinama drži pjevačica Selena Gomez, jedna od najvećih ambasadorica prirodnog izgleda u Hollywoodu. Selena redovito objavljuje svoje nefiltrirane fotografije, progovara o varijacijama u težini te problemima s mentalnim zdravljem, o čemu je snimila i dokumentarac.

Kroz karijeru se često susretala s kritikama na račun izgleda, a sve je krenulo, tvrdi, nakon naslovnice njenog albuma Revival za koju je 2015. pozirala polugola. "Bilo mi je neugodno nakon toga. Donijela sam odluku koju nisam trebala donijeti, ali barem sam dala sve od sebe. Pokušala sam biti što više svoja, ali ja jednostavno nisam pretjerano seksualna osoba", rekla je kasnije.

Nakon te naslovnice Selenin izgled postao je česta tema tabloida. Dotad je bila "miljenica Amerike", a onda su odjednom i fanovi i kritičari počeli komentirati i kritizirati njen izgled. Situacija je bila toliko izvan kontrole da je Selena uskoro morala krenuti na terapiju da bi se pobrinula za svoje psihičko zdravlje. To joj je pomoglo pa je shvatila da želi na isti način pomoći i drugima.

Napustila društvene mreže

Počela je javno govoriti o svojoj borbi s lupusom, transplantaciji bubrega, ali i borbi s bipolarnim poremećajem. Sve je to kroz godine utjecalo i na njenu kilažu, zbog čega se našla na meti trolova. "Moja težina poprilično varira. Zbog toga sam morala očvrsnuti poprilično rano", rekla je u intervjuu 2020. godine.

U jednom periodu se zbog negativnih komentara odlučila povući s društvenih mreža (a jedno vrijeme je bila najpraćenija osoba na Instagramu). "Odlazak s društvenih mreža mi je promijenio život. Sretnija sam, opuštenija i povezanija s ljudima nego prije", rekla je nedavno.

Kada se vratila na društvene mreže, sasvim je promijenila pristup objavama. Na TikToku objavljuje opuštene, nefiltrirane snimke kojima oduševljava milijune pratitelja. 

 

Svoje pratitelje svakodnevno pokušava potaknuti da prihvate sebe onakvima kakvi zaista jesu. "Ranjivost nije slabost, to je snaga", poručila je jednom prilikom, a prije nekoliko dana objavila je niz neuređenih fotografija te oduševila milijune ljudi.

Nedavno se našalila i na račun svoje ljubavi prema fast foodu.

"Dakle, pokušavam smršavjeti, ali otišla sam do fast fooda i uzela 4 tacosa, 3 rolice od jaja, onion ringse i pikantni sendvič s piletinom. Ali, iskreno, nije me briga za moju težinu... Savršena sam takva kakva jesam", zaključila je u videu.