Žene u Japanu nose vreću na glavi dok se presvlače u kabinama, dva su razloga za to

Screenshot: TikTok

TIKTOKERICA pod korisničkim imenom @her.atlas na toj društvenoj mreži objavljuje snimke iz Japana, gdje živi već neko vrijeme. U jednom od svojih videa objasnila je kojih se pravila kupci moraju pridržavati tijekom posjeta trgovinama s odjećom.

U Japanu u svakoj kabini za presvlačenje u trgovinama postoji nekoliko pravila koja se tiču higijene. Tiktokerica je objasnila da prilikom ulaska u kabinu prvo treba izuti cipele. Tamo se nalazi i maleni tepih kako kupci ne bi stajali bosi i prljali čarape.

@her.atlas Fitting rooms in Japan.. & What you need to know!! 👕👗👟🛍 be prepared to take your shoes off in ALL fitting / dressing rooms, and wear a tissue face shield to keep makeup and skin oils off the clothes you’re trying on. Such a simple solution I love about shopping in Japan! What do you think?? #tiktokjapan #japan #japantraveltips #japan2022 #japan2023 #japantiktok #japanthings #lifeabroad #japantips ♬ original sound - her.atlas

Ono što je mnoge iznenadilo je pravilo koje se odnosi na žene. U svakoj kabini nalaze se vrećice od laganog i prozirnog materijala koje se prilikom ulaska u kabinu stavljaju na glavu kako se odjeća ne bi uprljala od šminke, ali i ostale prljavštine ako će istu odjeću isprobavati još netko kasnije. 

"Dobra fora, Japanci su uvijek korak ispred svih", pisali su ljudi u komentarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.