Ženi se sin najbogatijeg Indijca, ekstravagantno slavlje stoji 600 milijuna dolara

Foto: Profimedia

Sin indijskog milijardera Mukesha Ambanija oženit će se danas, označavajući kulminaciju svadbene ekstravagancije koja je trajala gotovo sedam mjeseci i dovela u fokus nevjerojatno bogatstvo i utjecaj najbogatijeg čovjeka u Aziji.

Anant Ambani, najmlađi sin tajkuna, zaručio se u prosincu prošle godine s Radhikom Merchant, kćerkom farmaceutskog magnata Virena Merchanta. Par će se vjenčati na hinduističkoj ceremoniji u Svjetskom kongresnom centru Jio u Ambanijevom vlasništvu u indijskoj financijskoj prijestolnici Mumbaiju.

Među pozvanima su i bivši britanski premijeri Boris Johnson i Tony Blair, bivši američki državni tajnik John Kerry, bivši kanadski premijer Stephen Harper i bivši švedski premijer Carl Bildt.

Očekuje se da će također biti prisutni izvršni direktor Aramca Amin Nasser, predsjednik Samsung Electronicsa Jay Lee i izvršni direktor Lockheeda Martina James Taiclet, zajedno s nekoliko drugih globalnih poslovnih čelnika, javljaju indijski mediji. Prema izvješću novinske agencije Reuters, Mukesh Ambani je unajmio 100 zrakoplova, uključujući tri aviona Falcon-2000, da dovezu njegove goste na zabavu.

11. najbogatija osoba na svijetu

67-godišnji Mukesh Ambani predsjednik je tvrtke Reliance Industries, koja ima interese u petrokemiji, nafti i plinu, telekomunikacijama, maloprodaji i financijskim uslugama. S bogatstvom od preko 123 milijarde dolara rangiran je kao 11. najbogatija osoba na svijetu prema Forbesovoj listi milijardera.

Također je važan saveznik indijskog desničarskog hinduističkog nacionalističkog vođe, premijera Narendre Modija, a njegovi kritičari tvrde da je njegova tvrtka napredovala uglavnom zahvaljujući političkim vezama tijekom kongresnih vlada 70-ih, 80-ih i kasnije pod Modijevom vlašću od 2014.

Nedavno izvješće Outlooka procijenilo je trošak cjelokupne svadbene proslave na oko 600 milijuna dolara, što iznosi samo 0.5% neto vrijednosti Ambanijevih. Iako je ceremonija Anantovih zaruka bila privatna stvar u hramu u sjevernoj državi Rajasthan, nakon nje je uslijedio niz slavljeničkih događaja koji su uključivali nastupe pop zvijezda, uključujući Rihannu i Justina Biebera.

U ožujku je Mukesh Ambani priredio zabavu prije vjenčanja za par u Gujaratu, kojoj je nazočilo gotovo 1200 ljudi iz cijelog svijeta, uključujući tehnološke mogule Billa Gatesa i Marka Zuckerberga te kćer bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa Ivanku.

Pjevačica Rihanna naplatila je između 8 i 9 milijuna dolara za svoj nastup na tom događaju, prenose neki indijski mediji, a u svibnju su Ambanijevi i njihovi gosti otputovali na četverodnevno luksuzno krstarenje Europom.

Početkom srpnja Ambani i njegova supruga Nita organizirali su masovno vjenčanje za 50 siromašnih parova prije vjenčanja njihova sina. Prošli tjedan kanadski pjevač Justin Bieber održao je nastup u sklopu najnovijeg predsvadbenog veselja milijarderskog nasljednika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.