Ženski stand-up comedy festival: U Hrvatsku stižu omiljene svjetske komičarke

Foto: Press

USKORO počinje 1. međunarodni ženski stand-up comedy festival Laughemme, u sklopu kojeg u Hrvatsku dolazi osam cijenjenih komičarki iz cijelog svijeta.

Prvi je to ženski stand-up comedy festival u Hrvatskoj i održat će se na tri lokacije. "Svetvinčenat, dvorac Morosini Grimani, bit će prvo odredište beskompromisnog smijeha (8. i 9. lipnja). Zatim, za sve ljubitelje povijesti i humora, tu je dvorac Dubovac u Karlovcu (10. i 11. lipnja). Ovaj dvorac će biti mjesto gdje će se smijeh stapati s poviješću i stvarati nezaboravne trenutke. Na kraju, atrij Muzeja grada Zagreba bit će pozornica najjačeg smijeha (12. i 13. lipnja). Očekujte da će se smijeh oriti i da će vam ostati urezan u sjećanju", javljaju organizatori.

"U slučaju lošeg vremena, imamo alternativne lokacije o kojima će publika biti pravovremeno obaviještena, tako da nas ništa ne može spriječiti da se nasmijemo uz naše odlične žene", dodaju. 

Zbog nedavnih poplava u Karlovačkoj županiji festival u Dubovcu bit će besplatan za stanovnice i stanovnike te županije. "Da dobiju malo pozitive i smijeha", ističu organizatori.

Tko nastupa?

Laughemme festival donosi balkansku večer i večer engleske komedije. 

Katerina Vrana (Grčka/Velika Britanija)

Katerina je osvojila srca publike diljem svijeta svojom velikom energijom, velikom kosom i još većim smislom za humor. Njen prvi solo show Feta With The Queen bio je rasprodan na četiri prestižna stand-up festivala diljem svijeta. Katerina je bila finalistica natjecanja Funniest Person in the World i održala je višestruke TEDx govore.

Maureen Langan (SAD)

Maureen je dijelila pozornicu s velikim imenima poput Robina Williamsa i Rosie O'Donnell. Svojim britkim i duhovitim ispadima o životnim apsurdima osvojila je publiku diljem svijeta. Njen solo show Daughter of a Garbage Man bio je Pick of the Fringe na prestižnom Edinburgh Fringe Festivalu 2022. godine.

Joanna Sio (Kina/Češka)

Komičarka iz Hong Konga koju je životni put doveo u Češku. Nastupala je diljem svijeta, od Azije do Europe i Sjeverne Amerike, te na brojnim festivalima. 

Anshita Koul (Indija/Njemačka)

Donosi novu kulturološku perspektivu kroz humor i izbjegava klasične klišeje. Osvojila je publiku na Edinburgh Fringe i Tallinn Fringe Festivalu, a svoju karijeru je započela na Netflixu u indijskom reality showu Queens of Comedy. Anshita je također aktivna u organizaciji Clit Comedy Cluba i Festrogena, prvog ženskog festivala komedije u Luxembourgu.

Jelena Mandarić (Srbija)

Stand-up komičarka koja svojim humorom već godinama zabavlja publiku u regiji. S kolegicama iz Srbije pokrenula je Žene koje pričaju stand-up show, a njen lak i pitak humor uvijek stvara ugodnu atmosferu u publici. Jelena je svoju karijeru započela upravo u Hrvatskoj, u Studiju Smijeha.

Marina Orsag (Hrvatska)

Vječiti Petar Pan stand-up komedije u Hrvatskoj. Osnivačica Večeri otvorenog mikrofona, stand-up comedy radionica i comedy kluba Studio Smijeha, Marina je ostvarila impresivnu karijeru s preko 3500 nastupa u regiji i svijetu. Proglašena je najboljom stand-up komičarkom Balkana 2013. godine, jednom od top 10 komičara svijeta 2015. i europskim herojem humora 2018. godine.

Miranda Lončar (BiH)

Samoprozvana samostalna komičarka i začetnica stand-up scene u BiH. Šali se da kao prava Hercegovka uskoro seli u Zagreb, odakle brojnim nastupima uveseljava publiku cijele regije. 

Martina Ipša (Slovenija)

Začetnica stand-up komedije u Sloveniji jedna je od najboljih slovenskih stand-up komičarki. Njena originalnost i direktnost privlače raznoliku publiku. Martina je pisala komedije za kazalište te kreirala emisije za televiziju i redovito se pojavljuje na slovenskim i regionalnim televizijama.

Pročitajte više