Ženu je varao s najvećim holivudskim divama, a sad mu je pomogla o tome napisati knjigu

Screenshot: YouTube

HOLIVUDSKA ikona Kirk Douglas navršio je sto godina prošle godine i nedavno objavio autobiografiju sa svojom 98-godišnjom suprugom Anne Douglas, piše DailyMail.

U knjizi "Kirk And Anne: Letters Of Love, Laughter And A Lifetime In Hollywood" otkriva da je Anne bila svjesna njegovih povremenih "izleta" i afera u 63 godine braka, ali nije joj smetalo jer je smatrala da je "nerealistično očekivati potpunu vjernost u braku".

"Nikad nije pokušavao sakriti svoju nevjeru od mene", rekla je Anne.

Kirk je prethodno bio oženjen glumicom Dianom Dill od 1943. do 1951. godine s kojom je dobio sinove Michaela i Joela Douglasa. Kad je sreo Anne u Parizu kaže da je bio "pogođen ljepotom koja je bila drugačija od svih žena u Hollywoodu s kojima je bio nakon što ga je Diana ostavila".

"Anne nije bila neurotična kao Gene Tierney koja je uvijek inzistirala da se za naše spojeve popnem na drvo ispred njezinog prozora", napisao je. "Nije bila ni nesmotrena kao Irene Wrightsman koju sam zatekao u našem krevetu sa Sydney Chaplinom kad sam se ranije vratio doma iz studija", nastavio je sa sočnim tračevima.

Kirku su u krevetu društvo pravile mnoge holivudske dive poput Joan Crawford, Rite Hayworth i Marlene Dietrich. "Kirk me pitao za dopuštenje prije nego što uključi priče o svojim aferama i preljubima u njegovu autobiografiju iz 1988. "The Ragmans Son", rekla je Anne i dodala: "Drago mi je da je njegova iskrenost pomogla da knjiga postane bestseller".

Anne i Kirk vjenčali su se 1954. godine i imali dva sina, 61-godišnjeg Petera Douglasa i glumca Erica Douglasa koji je umro 2004. godine u 46. godini života od posljedica predoziranja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.