Život u karanteni: Evo kako da se sami ošišate, obojite kosu, skinete trajni lak...

Screenshot: Youtube

ŠIŠANJE, bojenje, skidanje trajnog laka i depilacija aktivnosti su koje često izgledaju nemoguće za obaviti bez profesionalne pomoći. Međutim, koronavirus je mnoge prisilio da izbjegavaju bliske socijalne kontakte i postanu sami svoji majstori.

Kako bismo vam olakšali muke tijekom ovog razdoblja, donosimo vam niz savjeta i trikova koji će vam pomoći obaviti zadatke u kućnoj radinosti.

Skidanje trajnog laka

Za skidanje trajnog laka potrebno je rašpicom što više ispolirati i ukloniti površinski sloj. Zatim aceton stavimo na vatice pa onda vatice natopljene acetonom stavimo tako da prianjaju na cijeli nokat i bočni dio. Svaki nokat potrebno je zamotati aluminijskom folijom i ostaviti da stoji 15 minuta. Kada skidate foliju i vaticu radite to pomičući i rotirajući ih s lijeva na desno polako povlačeći prema dolje. Štapić za uši potrebno je umočiti u aceton i zatim njime skinuti ostatke laka. Gurač zanoktica poslužit će za skidanje laka u bočnim dijelovima. Na kraju je potrebno ispolirati nokte mekanom rašpicom, oprati ruke i hidratizirati ih kremom.

Depilacija

Mnogi ljudi ne znaju da je uz malo truda moguće izdepilirati se s jednakim rezultatima kao iz salona. Prvi korak je nabaviti sredstva potrebna za depilaciju kao što su vosak, šećerna pasta, trakice za depilaciju i žileti. Depilacija šećernom pastom pokazala se kao najučinkovitijom jer ne izaziva nikakve iritacije kože.

Ukoliko želite sami doma napraviti šećernu pastu, potrebno je šećer staviti da se otapa na laganoj vatri i dodati limunov sok i vodu. Sve sastojke treba kuhati dok smjesa ne dobije zlaćanu boju. Smjesu je zatim potrebno razvući prstima i nanijeti je na kožu suprotno od rasta dlačica. Pastu povučemo s kože brzim pokretom u smjeru rasta dlačica i ponavljamo taj potez sve dok nismo zadovoljni rezultatom. Nakon depiliranja nanosite gel da bi spriječili crvenilo kože.

Šišanje kose za žene

Za šišanje kod kuće bit će vam potrebne škare, ručnik i malo vode.

Češljem razdijelimo kosu na dva dijela te kosu podijelimo na pramenove koje je potrebno uviti. Ako želimo ošišati vrhove, odrežemo samo one koji su ostali viriti iz kose.

Za slojevito šišanje kose potrebno je kosu svezati u rep na čelu. Podignite rep i čvrsto ga držite. Odaberite želite li rub koji završava na vašim obrvama ili sloj koji počinje na bradi i stavite tamo češalj. Uzmite škare i šišajte od češlja. Nakon toga škare okrenite potpuno vodoravno i režite usred repa da bude čupav.

Za rezanje šiški odaberite češljem razdjeljak kose gdje želite da budu šiške. Kosu je potrebno smočiti i uviti kao da režemo vrhove. Ako želite ravne šiške koje su duže na rubovima, zavrnite kosu samo jednom pa ih onda ošišajte. Ako želite šiške koje su u potpunosti ravne, nemojte ih uvijati, već ih ošišajte uz pomoć češlja. Za šiške koje idu u stranu također je potrebno smočiti kosu. Napravite razdjeljak kako želite da šiške idu i prođite češljem.

Šišanje kose za muškarce

Prije šišanja potrebno je oprati kosu i osušiti je. Većina muškaraca koristi mašinicu i brijač prilikom šišanja. Najzeznutiji dio je stražnji dio glave te se zato preporučuje imati zrcalo iza glave ili priupitati vještu osobu za pomoć. Obično se počinje od donjeg dijela glave, a ne preporučuje se da se šiša sve na istu veličinu. Ako šišate oko uha, kutom oštrice režete dlake koje vire, a dok to radite povucite uho prema dolje.

Bojanje kose

Kod bojanja kose uvijek započnite bojati sprijeda prema potiljku uzimajući tanke pramenove. Ako prekrivate samo korijen kose, bojite samo one dijelove koji zahtijevaju obnovu. Prije bojanja potrebno je nabaviti potrebne predmete i provjeriti jeste li alergični na boju. Na prst nanesite malo boje i protrljajte te nanesite na dio tijela gdje se boja neće vidjeti i isperite nakon pola sata. Pričekajte 24 sata kako biste vidjeli ima li kakve reakcije. Od pribora, osim boje, potrebno je imati i ručnik, rukavice i pribor za bojanje. Držite se uputstava na kutiji i nanesite boju na kosu onako kako je objašnjeno u uputama.

Pročitajte više