Znanstvenici imaju novi dokaz: Žene mogu doživjeti orgazam bez stimulacije klitorisa!

VEĆ se desetljećima vjeruje da je klitoris glavni ključ ženskoga orgazma, što predstavlja problem mnogim parovima s obzirom da je to vrlo osjetljivo i individualno područje s kojim je potrebno vrlo pažljivo "rukovati".

Sadašnja istraživanja pokazuju ne samo da žene mogu doživjeti orgazam isključivo putem snošaja, već da je taj orgazam podosta drugačiji od onog klitorisnog, javlja Dailymail.

Dokazano je da su vaginalni i klitorisni orgazam sasvim drugačiji fenomeni koji aktiviraju različita područja mozga. No sposobnost doživljavanja orgazma samo vaginalnom stimulacijom povezana je s fizičkim i psihičkim zdravljem žene.

Istraživanja idu toliko daleko da tvrde kako je moguće svršiti samo pri pomisli na nešto uzbuđujuće, bez da su dodiri bilo koje vrste uključeni. 

Izgleda da famozna G-točka, za koju se nagađalo da ni ne postoji, ima ulogu ublaživača boli tijekom poroda te smanjuje bol za čak 47 posto, a ako je stimulacija zadovoljavajuća, bol se smanjuje za nevjerojatnih 84 posto!

Skupina istraživača iz New Yerseyja napravila je više istraživanja u kojima su žene zamoljene da masturbiraju prilikom pregleda magnetskom rezonancom, što je bio ključan dokaz za opovrgavanje mita o klitorisnom orgazmu.

"Ako stimulacija vagine uspijeva samo putem klitorisa, onda bi vaginalna i klitorisna stimulacija trebale aktivirati ista mjesta u senzornom korteksu, što ne čine", izjavio je profesor Komisaruk za LiveScience.

No Emmanuele Jannini, profesorica endokrinologije na sveučilištu Aquila u Italiji, naglasila je sljedeće: "Ako potragu za G-točkom ili vaginalnim orgazmom shvatite kao dužnost i nešto što se mora, uskratit ćete si sreću seksualnih odnosa".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.