Imate veliku guzu? Znanstvenici s Oxforda tvrde da imate razloga za slavlje

Foto: Instagram

ZNANSTVENICI sa sveučilišta Oxford otkrili su da žene s većim stražnjicama ne samo da su inteligentnije, nego je i njihovo tijelo otpornije na bolesti.

Kako javlja ABC News, rezultati istraživanja pokazali su da žene s većim pozadinama imaju niže razine kolesterola te proizvode više hormona koji pomažu u procesiranju šećera.

Time je ovo istraživanje pokazalo da velike guze ne služe samo kao melem za muške oči. Posljednja studija pokazala je da žene s velikim stražnjicama rjeđe obolijevaju od dijabetesa te rjeđe imaju problema sa srcem.

Kao razlog za to navodi se povišena razina Omega 3 masnih kiselina, koje su korisne za rad mozga.

Istraživači su također otkrili da su djeca koje rađaju majke širih bokova inteligentnija od djece majki mršavijih bokova. Eyeonthenut piše da je u istraživanje obuhvaćeno 16.000 žena.

"Profesor Konstantinos Manolopoulos, koji je vodio tim s Oxforda, utvrdio je da žene s više masti na stražnjici imaju manje razine kolesterola i glukoze", izvijestio je ABC.

Velika stražnjica također utječe na više razine leptina u ženskom tijelu, a on je hormon odgovoran za regulaciju težine, te na hormon dinopektin, koji ima antiupalna i antidijabetička svojstva te štite vene. Masno tkivo stražnjice 'lovi' štetne masne čestice i sprječava kardiovaskularne bolesti.

Eyeonthenut također navodi slične studije provedene od strane sveučilišta u Kaliforniji i Pittsburghu ne tako davno, koja su pokazala da žene s velikim stražnjicama, širokim bokovima i uskim strukom žive dulje.

Ne sumnjamo da će žene s velikim stražnjicama slaviti zbog ove vijesti, a one druge nastojati napumpati svoje stražnjice. Ipak, važno je znati, studija se ne odnosi na umetke u stražnjicu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.