Glumica je prva u povijesti čija su čak 4 filma zaradila više od 2 milijarde dolara

Foto: EPA

ZOE SALDANA postala je prva glumica u povijesti koja je glumila u četiri filma koja su zaradila preko dvije milijarde dolara na kino blagajnama.

Tijekom vikenda, njezin posljednji film, Avatar: Put vode sa zaradom je premašio brojku od 2 milijarde dolara, a prema nekim procjenama film bi mogao zaradu i poduplati. Time bi nadmašio i svog prethodnika iz 2009., u kojem Saldana također glumi Neytiri, koji je na blagajnama zaradio nevjerojatnih 2.9 milijardi dolara i film je s najvećom zaradom u povijesti.

 

Osim u serijalu o Avataru, Saldana je s nastupila i u filmovima Marvel Cinematic Universea, gdje u serijalu Guardians of the Galaxy tumači ulogu smrtonosne ubojice Gamore. Kao rezultat toga, glumica je također nastupila u dva druga filma koji čine top deset filmova s ​​najvećom zaradom. 

To uključuje Avengers: Endgame, koji udobno "sjedi" na drugom mjestu sa zaradom od 2.7 milijardi dolara, a na petom mjestu je Avengers: Infinity War, koji je zaradio pozamašne 2 milijarde dolara.

Osjeća se "zaglavljeno" u franšizama

Uz rad u visokobudžetnim franšizama, Saldana nekako nađe vremena da se uključi u druge projekte kao što su Netflixova serija From Scratch i film s Ryanom Reynoldsom u glavnoj ulozi The Adam Project. Iako je rad na blockbusterima doprinio njezinoj neto vrijednosti od 35 milijuna dolara, nedavno je progovorila o osjećaju da je pomalo "zaglavljena" u ovom svijetu.

"Osjećam da sam zadnjih 10 godina svog života jednostavno bila zaglavljena. Osjećala sam se zaglavljeno radeći ove franšize. Vrlo sam zahvalna na prilikama koje su mi se pružile, od suradnje s nevjerojatnim redateljima do upoznavanja članova glumačke postave koje smatram prijateljima i igranja uloge koju obožavatelji, osobito djeca, vole", rekla je za Women's Wear Daily.

"Ali to je također značilo da sam se osjećala umjetnički zaglavljenom u svojoj nemogućnosti da rastem i izazivam sebe igrajući u različitim žanrovima i različitim ulogama", dodala je glumica.

Pročitajte više