Želite otići iz Hrvatske? Imamo 9 savršenih mjesta na koja ćete htjeti odmah preseliti

Foto: 123Rf/Instagram

DOSTA vam je dosadne svakodnevice, sanjate promjenu, želite jednostavniji život, manje stresa i novo okruženje? BrightSide je popisao 10 malih "rajeva na zemlji" u koje ćete se poželjeti istog trena preseliti - i ostati.

1. Avarua, Cookovo otočje

Nalazi se oko 2000 kilometara sjeveroistočno od Novog Zelanda, no njegove tropske plaže nisu ni približno tako razvikane kao Maldivi ili Sejšeli. Zbog toga je i broj turista mnogo manji, oko 100 tisuća godišnje (u usporedbi s 8 milijuna koliko ih, recimo, posjeti Havaje), a apartman će vas ondje stajati samo 130 dolara mjesečno. Jedina je caka što stranci ondje ne mogu kupiti nekretninu - ali je mogu uzeti u najam na 60 godina.

2. Koh Thonsáy, Kambodža



Ovaj mali otok na juku Kambodže je pravi mali raj kojega čini džungla, plaža i nekoliko lokalnih ribara s obiteljima. Savršeno mjesto za sve koji žele uistinu pobjeći od civilizacije - a dodajmo tome da morske delicije ondje stoje tek dolar do dva dolara. Najskuplji su rakovi, koje će vam, koju minutu nakon vađenja iz mora, savršeno pripremiti za samo 5 dolara.

3. Guanajuato, Meksiko

Nalazi se u samom srcu Meksika i pravo je utočište svim umjetnicima i ljubiteljima kulture. Vrlo dobar apartman ondje stoji 150 do 200 dolara mjesečno, pića su oko dolar, a ulaznica za kino 3 dolara. Guanajuato je najpoznatiji po slavnom Cervantino umjetničkom festivalu.

4. Pearl Islands, Panama

Oko 30 kilometara od Paname nalazi se prelijepi arhipelag iz kojeg su se nekada masovno izvozili biseri, a kroz povijest je bio i utočište gusarima. Danas je to prelijepi resort u kojem uživaju uglavnom domaći turisti, a čitava kuća ondje se može unajmiti za 300 dolara.

5. Agonda, Goa, Indija

Južna obala Goe je mjesto na kojem možete na slonu dojahati do same plaže. Boca vina stajat će vas 50 centi, šišanje košta 60 centi, a mjesečni najam kolibe je 120 dolara mjesečno. Za razliku od drugih dijelova Indije, ovo je područje slabo naseljeno, a lokalno stanovništvo nema baš ništa protiv turista.

6. Veliko Tarnovo, Bugarska

Ovo malo mjesto uspoređuju sa francuskim gradićima, no ovdje boca vina stoji tek 80 centi, a apartman 200 dolara mjesečno. Broj stanovnika je tek 200 tisuća, a jedini je minus prilično loša gradska infrastruktura.

7. Hồ Cốc, Vijetnam

Jugositočna obala Vijetnama je poznata po svojih 11 tisuća hektara tropskih šuma, ali i podmorskim čudima koje su ga pretvorile u jedno od najboljih mjesta u Aziji za ljubitelje ronjenja. Ipak, turističkih gužvi ne bi trebalo biti čak ni vikendima - iako ćete apartman bez problema unajmiti za 150 do 200 dolar

8. Plaža Ksamil, Albanija

Sam jug Albanije je idealno mjesto za one koji vole miran život, kaže BrightSide. Mediteranska klima, nacionalni park, 30 različitih vrsta ribe na meniju, domaće maslinovo ulje - i sve to za prilično manje novca nego u Grčkoj, Italiji ili Hrvatskoj. Mjesečni najam apartmana ondje, kažu, stoji između 100 i 120 eura.

9. Las Trancas, Čile

Las Trancas je savršeno mjesto za sve koji vole planine i snijeg. Poznat kao mjesto sa kojeg puca najljepši planinski pogled Južne Amerike, ondje se apartman može iznajmiti za 300 dolara mjesečno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.