Zrinka Cvitešić o novom filmu: Prvi dan snimanja prošao je odlično!

U ZAGREBU je danas započelo snimanje novog filma redatelja Branka Ivande "Lea i Darija - Dječje carstvo". Zrinka Cvitešić, Višnja Babić, Goran Grgić, Dražen Čuček i Sebastian Cavazza samo su neki od glumaca koji sudjeluju u tom projektu. Oni su danas, zajedno s ostatkom filmske ekipe, snimili prve kadrove novog filma. Nakon mjeseci priprema, održanih audicija i proba, u zagrebačkoj crkvi sv. Blaža pala je prva klapa. U toj istoj crkvi 1942. godine djevojčica Lea Deutch, plesačka zvijezda tog vremena, bila je pokrštena sa židovstva na katoličku vjeru.

"Prva klapa za redatelja je uvijek nešto posebno, inspirirajuće iskustvo. Crkva sv. Blaža 1942. godine bila je crkva gdje je Lea Deutch bila pokrštena, pa je i za same glumce bila posebna čar snimati u takvom ambijentu. Veselim se nastavku snimanja", izjavio je redatelj Branko Ivanda nakon prvih odrađenih scena.

"Sve je prošlo u redu ali još se moramo svi osjetiti kao ekipa"

Zrinka Cvitešić također je zadovoljna nakon prvog dana snimanja. "Prvi dan kao prvi dan, malo je stresno sve skupa, malo se još svi moramo osjetiti kao ekipa. Sve je prošlo u najboljem redu, imali smo, na sreću, dobru priču s kišom, krenula je tek pred zadnji kadar, tako da smo uspjeli sve snimiti i bilo je baš lijepo i ugodno. Po vrućini smo snimali u crkvi, a poslije smo preselili u Maksimir", rekla je glumica za Index.

Zrinka dodaje kako je s projektom Branka Ivande upoznata već nekoliko godina, još dok je redatelj o istoj temi snimao dokumentarac. "Poznata mi je cijela priča, u nju su me uključili još dok su o istoj temi radili dokumentarac, tako da sam je u tom projektu s njima već par godina. Zato se nisam morala posebno pripremati za tu ulogu", kaže Zrinka.

"Djeca su fenomenalna, prekrasna, talentirana, ma divni su"

Izazov i potpuno novo iskustvo predstavlja joj rad s djecom, kojom je već nakon prvog dana snimanja oduševljena. "Nisam nikada do sada glumila s djecom, ovo mi je prva takva uloga, to mi je još skroz novo. Djeca su fenomenalna. Prekrasni su, talentirani, slobodni, prirodni, otvoreni i dragi. Djevojčica i dječak s kojima ja radim nisu amateri, već imaju iskustva, ona stepa već dugi niz godina, a dječak koji mi igra sina glumio je u `Dolini sunca`. Stvarno mi je bilo super raditi s njima danas", rekla je Zrinka, koja mjesec srpanj namjerava provesti radno. "Do kraja srpnja je snimanje u Zagrebu, tako da do onda nema ništa od godišnjeg. Pobjeći ću na sarajevski i pulski festival, tamo isto imam radne obveze, tako da od odmora za sada nema ništa".

Vjerojatno će za odmor pronaći vremena kada završi snimanje filma "Lea i Darija - Dječje carstvo". Film je to o dva čuda od djeteta, Lei Deutcsh i Dariji Gasteiger, koje žive u Zagrebu tridesetih godina prošlog stoljeća i pažnju privlače svojim izuzetnim glumačkim i plesnim talentom. Drugi svjetski rat ih razdvaja zauvijek. Film će se u sljedećih nekoliko tjedana snimati na različitim autentičnim lokacijama u Zagrebu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.