Zvali su ga jugoslavenskim vunderkindom. Evo kako danas izgleda njegov život

Foto: Instagram

Iako je kao dijete najviše volio vožnju skejtom, svjetski poznati violinist i nekadašnje čudo od djeteta, Stefan Milenković, danas po gradovima Europe u kojima radi i nastupa najčešće vozi električni monocikl. Tako je neki dan iz Pule, a prije dolaska u Zadar, na Facebooku objavio fotografiju kraj pulske Arene i spomenutog prijevoznog sredstva.

"Inače, najviše volim putovati automobilom, daje mi komod da ne moram biti koncizan s količinom stvari, a pošto mi monocikl isto stane u njega, imam i tu slobodu kretanja", kaže.

Koncert u Zadru bio je rasprodan danima unaprijed, a iz Koncertnog ureda Zadar kao organizatora zbog velikog su interesa donijeli još stolica i opet sve prodali. Svirao je sa Zadarskim komornim orkestrom djela Georgea Gershwina, Arthura Piazzolle, ali i Bohemian Rhapsody grupe Queen i na kraju Carminu Buranu Carla Orffa u aranžmanu Ane Krstajić.

Koncert je u razgovoru s nama nazvao "večer koja puni srce", a već dan poslije otputovao je u Dubrovnik gdje će također nastupiti.

Ovaj virtuoz violinu je počeo svirati s tri godine, a s orkestrom je nastupio već sa šest. Svirao je pred američkim predsjednikom Ronaldom Reaganom, pred papom Ivanom Pavlom II., a nekadašnja jugoslavenska javnost pomno je pratila njegov glazbeni rast i karijeru.

"Ne znam hoće li mi sin biti glazbenik, možda bude inženjer"

Danas živi u Novom Sadu sa suprugom i četverogodišnjim sinom. Upitali smo ga svira li i mali Nikola već neki instrument.

"Ma ne, mi puštamo da se on razvija kako želi bez da mu išta namećemo i puštamo da sam odabere ono ka čemu stremi. A u zadnje vrijeme pokazuje tendencije za sklapanjem stvari, sklapa robote, kućice… Neki dan me pitao što su solarni paneli pa sam mu rekao da oni pretvaraju sunce u struju. Poslije pet dana donio mi je kućicu napravljenu od kockica i rekao – evo, tata, ovo su solarni paneli. Tako da ne znam hoće li biti muzičar, možda bude inženjer", priča nam.

Na pozornicu u Zadru došao je u elegantnom izdanju, u svjetlucavoj košulji i dugačkom laganom kaputu istog dezena, što se pokazalo vrlo efektnim za nastup u središnjoj apsidi nedavno obnovljene crkve sv. Nikole.

"To je skrojio kreator Bane Dević koji živi u sjeni, a vrlo je talentiran. Prije nekoliko dana u Beogradu svirao sam u Botaničkom vrtu i sašio mi je odijelo boje cikle. U principu ja mu samo kažem da mi treba nešto novo i to uvijek bude dobro, potpuno mu vjerujem i uvijek me ugodno iznenadi", objašnjava nam.

"Seju ne poznajem, nemam ništa s tim"

U ovom kratkom razgovoru nakon zadarskog koncerta upitali smo Milenkovića i za mišljenje o tome da je Zabranjeno pušenje odlučilo tužiti Radioteleviziju Srbije, Milenkovića i Neleta Karajlića nakon što su u Beogradu održali koncert pod nazivom Rock el Clasico i na njemu izveli pjesme Posljednja oaza (Fikreta), Zvijezda nad Balkanom, Hadžija il' bos, Balada o Pišonji i Žugi i Ibro Dirka. Naime, iz benda smatraju kako su time bez dozvole autora "prodavali dotični projekt kao svoj i na taj način grubo zloupotrijebili autorsko djelo".

"Nemam pojma u kojoj je to fazi, to je između gospodina Neleta i gospodina Seje kojeg ja osobno ne poznajem. Ja nemam ništa s tim, moj udio u Rock el Classico je s klasične glazbene strane. A to vam je kao nesuglasica između ljudi koji su dugo bili u braku i jako se dobro poznaju i na kraju ne mogu naći zajednički jezik, ali ja stvarno s tim nemam ništa", objasnio nam je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.