Zvijezda Preljuba požalila se na svoju plaću pa su je ubili u seriji

Screenshot: YouTube

NEKOLIKO mjeseci nakon što se glumica Ruth Wilson požalila da je za svoju ulogu u seriji "Preljub" plaćena znatno manje od muških kolega, scenaristi su odlučili ubiti njen lik.

Ako gledate seriju i još niste vidjeli pogledali sve epizode, upozoravamo vas da slijede spoileri.

Prema scenariju, u osmoj epizodi četvrte sezone, Alison Bailey utapa se nedaleko od svog doma. Njena iznenadna smrt šokirala je gledatelje i potaknula spekulacije da je jedan od glavnih likova ubijen smo zato što se glumica usudila progovoriti o nejednakim plaćama, piše Showbizz411.

Wilson je u veljači rekla za Radio Times da vjeruje da njen kolega Dominic West za svoju ulogu "definitivno dobiva više novca". Ona je za svoje portretiranje preljubnice Alison osvojila i Zlatni globus, no to se nije odrazilo na njenom bankovnom računu.

"Definitivno dobivam manje novca nego što bi dobio neki muškarac na mom mjestu", rekla je.

"Zasigurno sam, kad sam tek potpisala ugovor, dobila manji iznos od njega. Producenti će reći da je on već snimio veliku američku seriju (The Wire, op.a.), pa je već na nekoj razini. No ni nakon što sam dobila Zlatni globus nismo jednaki. Definitivno dobiva više novca od mene. Mislim, ne znam o kojoj svoti govorimo, ali sigurna sam da dobiva više", rekla je.

Dodala je da nikad nije pričala o tome s Westom.

"Teško je otvoriti tu temu, no treba pokrenuti diskusiju i muškarci nam moraju pomoći. Ne želim zarađivati više, želim zarađivati jednako. A to znači da za muškarce ostaje manje novca", istaknula je.

S druge strane, autorica serije Sarah Treem rekla je za Hollywood Reporter da je Alison sama htjela otići iz serije.

U četvrtoj sezoni ostale su samo još dvije epizode, a peta i zadnja sezona emitirat će se nagodinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.