Zvijezde pjevaju: HRT u show ponovno poslao voditelja koji ne zna pjevati

ČETVRTA sezona showa "Zvijezde pjevaju" počela je s osam novih celebrity pjevačkih parova, novom sutkinjom Vannom te standardnim voditeljskim dvojcem: Barbarom Kolar i Duškom Ćurlićem. Kao i svake sezone dosad, odmah na početku se iskristaliziralo tko je favorit, a tu su titulu večeras zasluženo dobili Boris Mirković i Ivana Husar Mlinac. Još se jednom pokazalo da nastupi HRT-ovih voditelja u showu nisu baš najsretnije rješenje, s obzirom na to da se simpatični Meštar pokazao kao antitalent za pjevanje i u paru sa Žanamari Lalić dobio najmanje bodova.

"Jacques je vrlo nezahvalan partner"

Sezonu su otvorili Ana Vilenica i Jacques Houdek pjesmom "Dancing Queen" švedske grupe Abba. Živahan nastup popratio je nešto lošiju izvedbu. Ana se pored Jacquesa gotovo nije čula, što je potvrdio i žiri. "Jacques je vrlo nezahvalan partner, uz njega je teško nastupati, jer dominira svojim glasom", rekao je Hus. Ostali članovi žirija samo su ih pohvalili zbog "dobrog probijanja leda". Par je dobio 24 boda, što su dosad najniže ocjene koje je Jacques dobio s nekom od svojih partnerica.

"Željko Pervan je lijepo penetrirao u pjesmu"

Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP

Maja Blagdan koja od ove sezone ponovno nastupa u showu, otpjevala je sa Željkom Pervanom pjesmu Alaina Barrierea i Noelle Cordier. Žiri je bio oduševljen Pervanovim znanjem francuskog, ali ih njegove pjevačke sposobnosti baš nisu oduševile. "Lukavo odabrana pjesma, vidi se da Željko zna francuski. Samouvjeren nastup, Željko je dobro odradio svoje solo dionice, ali kad ste zapjevali zajedno, malo mu je Maja zasmetala", rekla je Ksenija Erker. Sličnog je mišljenja bila i Vanna, dok je Rajko Dujmić dao nešto pozitivnije mišljenje. "Željko je lijepo penetrirao u pjesmu", rekao je Dujmić uz smijeh. Hus je rekao da će im dati dobru ocjenu ako Pervan obeća da se neće baviti pjevanjem. Dobili su 26 bodova, što i nije loše za njihov prvi nastup.

"Nemojte biti tako smrknuti"

Marko Tolja i radijska voditeljica Tamara Loos nastupili su s pjesmom "Ja sam lažljiva" skupine Denis i Denis. Mladi pjevački par bio je prvo večerašnje ugodno iznenađenje. Žiri ih je pohvalio za energičan i živahan nastup te usklađeno pjevanje. "Imate kompatibilne glasove, samo nemojte biti tako smrknuti, znam da je to fora u vašoj generaciji", rekao je Hus. Njihov nastup dobio je osrednjih 28 bodova.

Hus zamolio Meštra i Žanamari da ne pjevaju njegove pjesme

Žanamari Lalić i Davor Meštrović Meštar izveli su baladu Parnog Valjka "Jesen u meni". Uštogljeni voditelj i temperamentna pjevačica nisu se nikako mogli uskladiti, niti pjevački ni nastupom. Čak im je i stajling bio sušta suprotnost, Meštar je bio zakopčan do grla dok je Žanamari bila u nešto oskudnijem, seksipilnom izdanju. Žiri nije bio pretjerano oduševljen. "Dobro si isplivao", rekao je Rako Dujmić Meštru koji se gotovo cijelo vrijeme držao za glavu, dok se Žanamari crvenjela od srama. Čak je u jednom trenutku rekla da je svjesna kako im je ovo zadnji nastup u emisiji. Hus ih je zamolio da ne pjevaju njegove pjesme. Dobili su 21 bod, što je najlošiji rezultat u ovoj emisiji.

"Đani je napravio svjesnu žrtvu"

Za svoj prvi nastup u novoj sezoni Đani Stipaničev i fotografkinja Mare Milin odabrali su pjesmu grupe Jinx "Srušilo se sve". "Đani je napravio svjesnu žrtvu, on dolazi iz drukčijeg glazbenog miljea i pjesma tog tipa više odgovara Mare", rekao je Hus, a Ksenija se složila i dodala da su bili vrlo korektni. "Jako ugodno iznenađenje, cijelo vrijeme ste bili u tonalitetu", rekla je Ksenija, dok je Vana samo izjavila da joj je pjesma dobra i nastup super. Dobili su 28 bodova.

"Mislim da je Giuliano s ovom partnericom najviše dobio"

Glumica Ines Bojanić i Giuliano iznenadili su uvjerljivom izvedbom prekrasne balade "Nasloni glavu na moje rame". "Tako ste se lijepo gledali cijelo vrijeme, jako ste zgodni bili", komentirala je Vanna. Ksenija je pohvalila glumičine glasovne mogućnosti, jer je pjevala drugi glas. "Imala si i uvjerljivi solo, interakcija na pozornici vam je bila lijepa. Mislim da je Giuliano s ovom partnericom najviše dobio od svih sezona dosad", rekla je Ksenija, a s njom su se složili Hus i Rajko. Ocjene baš i nisu bile u skladu s pohvalama žirija, jer su dobili 28 bodova, isto kao i prethodni par koji je žiri nešto više kritizirao.

"Posebno dobro zvučite u napetim dijelovima"

Ivana Husar Mlinac i glumac Boris Mirković otpjevali su "Budi samo moja" i dobili ovacije publike, a niti žiri nije štedio pohvale. "Ovo je bilo najzrelije od svega večeras", rekao je Rajko, s čime su se i ostali složili. Boris je dobio pohvale za svoje glasovne mogućnosti koje su vrlo dobro usklađene s Ivaninim. "Posebno dobro zvučite u ovim napetim dijelovima", rekao je Hus. Vanna je bila jako zadovoljna time kako su izveli njenu pjesmu. "Obožavam slušati kad netko pjeva moju pjesmu, pogotovo kad je tako dobra izvedba. Boris je rasni rock vokal s visinom i nadam se da će tako nastaviti", rekla je Vanna. Ocjene nisu pretjerano zadovoljile Borisa i Ivanu s obzirom na to da su dobili 29 bodova, što je tek za bod više od prethodnog para.

"Malo ste se pogubili"

Natali Dizdar i stilist Viktor Drago izveli su vrlo zahtjevnu baladu Jure Stublića "Mi nismo sami". Žiri je pohvalio njihov izbor iako se nisu svi složili oko toga jesu li večerašnjim nastupom dobro dočarali kompleksnost pjesme. "Jura je težak za izvedbu, malo ste se pogubili, kod njega je sugestija jača", rekao je Hus, a Rajko je dodao da trebaju poraditi na intonaciji, jer je teško u "ta tri tona ispričati toliko stvari". Raspoloženje pomalo obeshrabrenog pjevačkog para podigla je Ksenija. "Ja mislim da je to bilo dobro. Jura Stublić ima autorsku notu, a Viktor je to napravio ne imitirajući i ne oponašajući. Vidi se da voli tu pjesmu", zaključila je Ksenija. Raspoloženje Viktora i Natali je potonulo kad su vidjeli ocjene žirija. Ukupno 25 bodova, što je među lošije ocijenjenim nastupima večeras.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.