Goran Navojec u "Zvijezde pjevaju": Meni bi i "Ringe ringe raja" bilo zahtjevno pjevati



SPECIJAL "Zvijezde pjevaju" od ove subote pa sve do 11. veljače emitira se na HTV-u. Riječ je o najuspješnijim kandidatima iz prethodnih sezona showa "Zvijezde pjevaju", a ovog puta su angažirani Goran Navojec i Ivana Kindl, Nikša Kušelj i Ivana Husar, Mario Petreković i Marija Husar, Ervin Baučić i Mila Elegović, Marija Borić i Giuliano, Maja Blagdan i Boris Mirković te Alen Nižetić i Tamara Loos.

Voditelji popularnog showa i dalje su Duško Ćurlić i Barbara Kolar, dok u žiriju sjede Vanna, Ksenija Erker, Martina Tomčić i Rajko Dujmić. Tijekom šest epizoda do finala će doći tri para, a prvi par ispada tek u sljedećoj epizodi. Tijekom emisije u subotu navečer najmanje bodova skupili su Alen i Tamara, a dobili su ukupno 21 bod. Po 27 bodova, što je najviše u emisiji, skupila su čak tri para, Marija Borić i Giuliano, Marija Husar i Mario Petreković te Nikša Kušelj i Ivana Husar.



"Imali smo sjajnih pjevača amatera, a danas se njihovi nastupi prepričavaju i pregledavaju na internetu"


"Imali smo običaj čekati da se ptice vrate s juga, ali kako je došlo do globalnog zatopljenja sad nas možete gledati i u prvom tjednu siječnja", izjavila je Barbara na početku prve emisije specijala "Zvijezde pjevaju".

"Imali smo sjajnih pjevača amatera, a danas se njihovi nastupi prepričavaju i pregledavaju na internetu", objasnio je Duško izbor kandidata za ovaj specijal te predstavio s Barbarom kandidate šeste sezone.

Navojec: Meni bi i "Ringe ringe raja" bio izazov

"Ta strka jesi točan, nisi točan, hoćeš zapamtiti riječi ili ne... Nadam se da ću ovaj put bolje pjevati i da ću ono vrijeme što sam proveo u tremi provesti u pjevanju. Meni bi i `Ringe ringe raja` bio izazov. Odabrali smo pjesmu `What A Wonderful World` koja je meni predivna", zaključio je Goran te Ivanu Kindl opisao kao strogu i pravednu koja pokušava iz njega izvući maksimum.

"Najvažnije je sinkronizirati dvoglasije, a prva emisija je lagana, samo se predstavljamo, nema ispadanja", rekla je pak Ivana.

"Dogurati za vas do kraja nije uopće nedostižno, samo morate puno vježbati", komentirala je Vanna nastup prvog para i dala im najvišu ocjenu 7 dok je Martina bila nešto grublja: "Meni je lijepo slušati, ovaj početni solo mi je bio jako dobar, čuje se da si jako puno vježbao tu pjesmu, ali kasnije su te ometali vokalni aranžmani".

Rajko je ipak bio najsuzdržaniji te je kritiku prepustio ženama u žiriju, a sam je izjavio: "Imam beskrajno puno sreće da sam jedini muškarac među ženama u žiriju. Niti želim niti mogu biti objektivan jer ih oboje ljubim jer smo puno radili zajedno. Moja ocjena će biti ovlaš" te prepustio ženama da daj kritiku i dao ocjenu pet. Kseniji se svidjelo pjevanje, ali ne i odabir pjesme za duet pa je dala ocjenu 6 te rekla: "Nije mi se sviđalo samo kako ta pjesma nije idealna za duet možda je trebalo Gorana pustiti malo više samog da pjeva".

Mila Elegović kao Tina Turner


"Super sam se provela s Jacquesom Houdekom, a sada radim s dragim kolegom Ervinom s kojim surađujem u kazalištu", rekla je Mila Elegović. "S njom je vrlo lako surađivati i jako se radujem tome", izjavio je Ervin te dodao kako njih dvoje "dobro dišu" zajedno na pozornici. Mila je i kostimografiju uklopila u stilu Tine Turner što se svidjelo žiriju.

"Mila zna pjevati i jako je upotrebljiva time je i bila je jako dobra. Ti sebi tražiš idealan glas dok pjevaš, ali mislim da ga nisi dala u prvom dijelu pjesme. Sve u svemu, pokazivali ste energiju Tine Turner iako ste mogli i više", zaključila je Vanna te dala ocjenu sedam.

"Mislim da je ovo bilo jako hrabro i dobro, jeste imali tremu na početku i trebala bi Mila raditi na vokalu, ja ću ovu izvedbu promatrati kao početak jednog potencijalno dobrog puta i nadam se da će Mila vokalno profitirati zbog ovoga", komentirala je Martina koja je dala ocjenu četiri.

"Ja sam se jako veselila kad sam čula da Mila dolazi u emisiju, dakle, rokerski imidž je tu i Tina se pojavila u Mili. Meni je najdraži onaj tvoj glasić Marilyn Monroe i nadam se da ćemo ga čuti u jednoj emisiji sad", oduševljena je pak bila Ksenija Erker koja je Mili i Ervinu dala ocjenu sedam.  Rajko je dao ocjenu "šest plus", kako je rekao.

Ivana Husar o Nikši: On je čista umjetnost

"Nikša je čista umjetnost, piše, pjeva, zabavlja", izjavila je za svog partnera Ivana Husar. Ona u šestoj sezoni pjeva s Nikšom Kušeljom koji je naprosto oduševljen svojom partnericom. "Nevjerojatna je pjevačica i zna iz tebe izvući ono najbolje", izjavio je Nikša prije nastupa. Par je zapjevao pjesmu Josha Grobana "You Raise Me Up".

"Bilo je stvarno lijepo. Vi ste se na svaki način apsolutno potrudili da dočarate emociju pjesme. U početku mi se činilo da će biti poput himne, ali se sve jako dobro završilo", izjavila je Ksenija te ocijenila nastup čistom sedmicom kao i Ksenija koja nije komentirala nastup svoje kolegice Ivane Husar s kojom ima pjevačku školu.

Vanna je pak komentirala: "Odmah ste probili led s ovako teškom pjesmom. Sve je bilo lijepo, ali malo od Nikšine strane možda je bilo malo pompozno i radujem se čuti ga u nekoj ležernijoj izvedbi" te dala ocjenu sedam.

"Kad bi to bilo na hrvatskom, ja bih dao pola svog života, ono što mi je ostalo. Šalim se, ali mislim da ste mogli malo više i da se mlada dama mogla malo povući da Nikša dođe do izražaja, ali sve u svemu izvrsno", rekao je Rajko te dao ocjenu šest.

Tamara Loos o Alenu Nižetiću: Ma kada smo se drugi put vidjeli već sam mu otkrila neke  tajne o sebi

Tamara Loos s Alenom Nižetićem zapjevala je hit iz osamdesetih za koji Alen misli da joj jako dobro stoji, "Nothing Is Gonna Stop Us Now". "Generacije smo totalno različite, ali se dogovaramo. Sugerirali su nam i da uzmemo neku drugu pjesmu, ali išli smo na to da ovo ipak bude duet", izjavio je Alen dok je Tamara komentirala: "Ma kada smo se drugi put vidjeli već sam mu otkrila neke  tajne o sebi".

"Nema loših misli, ocjena ili želja kad pričamo o čovjeku, to je najbolji dar koji je Bog dao čovjeku. Vas dvoje ste jako dobri samo još malo balansa treba", izjavio je Rajko. Za nastup je dao peticu.

"Tamara uvijek izgara na pozornici pa se onda pred kraj malo raspada. Ja bih samo malo molila da drugi puta odaberete pjesme koje nisu nastale u vrijeme Tamarinog rođenja iako ti je ova odgovarala, ali možeš biti jako zanimljivija", izjavila je Vanna i ocijenila nastup s šesticom dok se Martina Tomić nastavila s još težim riječima: "Meni nije bilo dobro, ono što je cijelu izvedbu spašavalo je ono što sam rekla Alenu i prošlu puta jest jedna boja gasa, ali ja sam se stalno pitala je li previsok tonalitet, ali nije, meni je generalno nedostajalo snage i bilo je dosta plitko otpjevana, ovdje mi se Tamara baš i nije snašla", kazala je Martina i dala ocjenu četiri.

"Meni je bilo drago vidjeti kod Alena da za vrijeme nastupa niti jedne sekunde nije skinuo pogleda s Tamare, a to nisam do sada vidjela niti kod jednog para. Po meni bi trebali raditi onu glumačku vježbu gdje se ti puštaš, a on te hvata da se riješiš treme i dobiješ još povjerenja", izjavila je Ksenija te dala šesticu.



Mario Petreković i Marija Husar otpjevali pjesmu koja ih podsjeća na srednjoškolske dane

Marija Husar primila se oblikovanja glasa Marija Petrekovića koji je s njom otpjevao pjesmu "You" Ten Sharpa, koja ih, kako kažu, podsjeća na srednjoškolske dane. "Mario i ja se jako puno znamo i drago mi je da imam još jednog Bjelovarčanina u showu", rekla je Marija dok je Mario nadodao: "Baš zato smo išli na tu pjesmu, jer je volimo, jer je znamo".

"Mislim da je Mario prvi kandidat večeras koji pokazuje kako nastavlja tamo gdje je stao s prošlom partnericom. Minimalnu dozu treme je imao, a gotovo da nije imao ni falševa. Ja se uvijek moram truditi da tebe Mario gledam dok nastupaš jer ja tebe jako teško mogu shvatiti ozbiljno", rekla je Martina te tražila od njih da daju više sljedeći put, dala im je ocjenu sedam.

"Ti si jako muzikalan, možeš puno toga i to svi znamo, kod vas će biti jako zanimljivo što ćete odabrati za pjevanje, jer ono što će spasiti Marija, a neće biti zabavno Mariji je to kako će spasiti pjesme. Mario, na refrenu si bio odličan, s pravom energijom, jako dobro", rekla je Vanna i ocijenila nastup sedmicom kao i Ksenija.

"Mojoj ženi je danas rođendan i ja joj čestitam ovim putem, hvala vam za ovu pjesmu", rekao je Rajko koji ih je ocijenio šesticom dok mu je Mario odgovorio: "To je bilo naručeno, naravno". Na pitanje tko je odabrao pjesmu, Mario je rekao: "Đelo Hadžiselimović".

Giuliano o Mariji Borić: ona je super dok su kamere tu


"Nekako mislim da će biti zanimljivo za gledati i za slušati", komentirala je Marija Borić prije nastupa s Giulianom. Ona i poznati pjevač odabrali su pjesmu "What A Feeling". Giuliano je prije nastupa u šali komentirao Mariju: "Ona je super dok je kamera tu, ali kad ode odmah će krenuti s vikom". Glumica je povodom ovog nastupa svoje poznate kovrče izravnala te izgledala gotovo neprepoznatljivo.

"Ja stvarno ne znam zašto ti imaš tako veliku tremu kad dođeš tu, ali sviđa mi se vaš odabir vaše pjesme, Giuliano je jako uživao u pjesmi. Malo mi je samo kod Marije nedostajalo to što sam mislila da će krenuti jako, ali ona je kao glumica odabrala neku svoju interpretaciju što mi je isto drago. Giuliano je stalno pratio svoju partnericu", rekla je Ksenija i dala ocjenu sedam dok je Giuliano odmah odgovorio: "Ja volim gledati svoju partnericu".

"Po meni je za muškog mentora najbolje odabrana pjesma, od Marije bih volio vidjeti njene oči jer mi je bila leđima bila okrenuta", komentirao je Rajko i dao ocjenu sedam baš kao i Vanna.

"Moram pohvaliti Mariju, ja ne odabirem niti jednu pjesmu ove sezone nego Marija", branio je Giuliano svoju partnericu. Marija je objasnila kako je upravo ovu pjesmu odabrala jer je ova sezona krenula točno osam mjeseci nakon njene pobjede u prošlom showu te ju je smatrala prikladnom.

"Meni je vokalno ovo bilo toliko sjajno, ali dosadno, tražila sam što će biti pogrešno, ali nije ništa bilo. Nedostajalo mi je snage i interakcije, vokalno zbilja izvrsno, ali dosadno", izjavila je Martina i dala ocjenu šest dok joj je Marija proturječila da nisu imali vremena interpretirati originalnu pjesmu jer im je izvedba skraćena na manje od dvije minute.

Maja Blagdan i Boris Mirković zapjevali baladu Dolly Parton i Kennyja Rogersa

Boris Mirković i Maja Blagdan za svoju prvu pjesmu u showu odabrali su baladu. Boris je priznao kako se raduje nastupima s Majom te da će od nove učiteljice i nešto novo naučiti. Maja se složila s tim rekavši: "Pokazao je da daleko može dogurati, hoću ga ja zaustaviti ne znam, ali želim i nešto novo naći u tome". Zapjevali su pjesmu "We Got The Night" od Dolly Parton i Kennyja Rogersa.

"Odlično ste odabrali pjesmu, izvanredno je pasalo Borisovom glasu, bio je odličan u solo dijelovima. Morate više vježbati da ne smetate jednom drugom", zaključila je Vanna i dala ocjenu sedam.

"Vrlo obećavajući početak, ugodno sam se iznenadila nastupom, ali sredina je bila svakakva, šarena, a onda opet jedan lijepi kraj, međutim, jedna jako lijepa i iskrena emocija i ono što je mene dotaknulo", zaključila je Martina te im dala možda najbolji svoj komentar večeri, ali im je ipak za nastup dala tek peticu.

"Ti si me svojim nastupom podsjetio kako ti kao glumac koliku sigurnost imaš i dok pjevaš. Majo, biraj i dalje pjesmu, on ima jako problema s odabirom pjesama", rekla je Ksenija i nastup ocjenila sedmicom.

"Super mi je, ja inače volim ovu pjesmu", komentirao je Rajko te dodao kako se nada da će imati i neki domaći duet. Dao je ocjenu šest zadnjem paru večeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.