23 milijuna pregleda: Učiteljica podijelila 30-sekundno pravilo o ljubaznosti

Lekcija učiteljice Natalie Ringold postala je viralna. Njezin koncept, nazvan "30 sekundi ili manje", želi pokazati koliko riječi mogu biti snažne.

"Ako netko ne može promijeniti nešto na sebi u 30 sekundi ili manje, onda mu to ne biste trebali spominjati", govori Ringold učenicima četvrtog razreda u videu koji je podijelila na društvenim mrežama.

Dok se obraća učenicima, učiteljica navodi primjere stvari koje se mogu popraviti u trideset sekundi ili manje, uključujući odvezanu vezicu na cipelama ili otvoren zatvarač na hlačama.

"Ali, ako komentirate nečiju boju kose, teksturu kose, frizuru ili tijelo - oni to ne mogu promijeniti u 30 sekundi ili manje", napominje Ringold.

Prema učiteljici, svi smo odgovorni za svoje riječi i djela.

"Naše riječi i djela imaju snagu i utječu na druge. Jednom kada nešto kažete, možete se ispričati, ali to ne možete izbrisati. Važno je da djeca shvate kako riječi mogu ostaviti trajan učinak koji se možda nikada neće zaboraviti. Još se sjećam da sam u drugom razredu čuo stvari koje su me pratile sve ove godine", izjavila je Ringold za Today.

Njezin je video skupio 23 milijuna pregleda na Instagramu, a mnogi su joj čestitali što djecu podučava vrijednostima koje nas čine boljim ljudima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.