80-godišnji djed podijelio poruku mamama koje ostaju kod kuće, milijuni su dirnuti

Screenshot: TikTok

Mame koje ostaju kod kuće rade danonoćno obavljajući bezbroj dužnosti, fizički i emocionalno zahtjevnih, a rijetko im se na tome zahvaljuje. Često mogu iskusiti nedostatak priznanja, a tu stupa na scenu Donald Schaefer.

Schaefer je djed stariji od 80 godina i pomalo neočekivan tiktoker u kutu za mame na društvenim mrežama. No, bez obzira na to, njegov Instagram i TikTok puni su videa koji nude financijske savjete, ideje za recepte i emocionalnu podršku posebno za ovu skupinu. Ipak, jedan video posebno čini da se mame koje ostaju kod kuće osjećaju viđenima.

U svojoj "posebnoj poruci majkama koje ostaju kod kuće", Schaefer ih podsjeća da rade "nevjerojatan posao" te da su njihova "predanost, naporan rad i ljubav temelj dobrobiti obitelji".

Gledajući svoje kćeri i unuke, Schaefer kaže da je "zadivljen" onim što svaki dan postižu i zbog toga je bio inspiriran podsjetiti sve mame da je ono što rade neizmjerno važno.

"Ponekad, usred kaosa dnevne rutine i beskrajnih obaveza, lako je zaboraviti koliko je vaša uloga važna, ali svaki skuhan obrok, svako poljubljeno koljeno, svaka pročitana priča prije spavanja - sve to doprinosi oblikovanju buduće generacije", rekao je u videu.

@magicman1942 Special message for the stay at home moms. #stayathomemom #personalgrowth #inspiration #stayathomemomstruggle #workingmom #personal ♬ original sound - Don

Schaefer je dalje istaknuo kako je sasvim normalno biti preopterećen ili iscrpljen svim odgovornostima i izolacijom koje dolaze s roditeljstvom. To je ono što brigu o sebi čini toliko potrebnom.

"Bilo da se radi o krađi nekoliko trenutaka za sebe tijekom vremena dok djeca drijemaju, prepuštanju hobiju koji volite ili jednostavnoj opuštajućoj kupki na kraju dana, ako nađete vremena, dajte prednost svojoj dobrobiti", savjetovao je mamama.

Zatim ih je pozvao da slave male pobjede i cijene radosti majčinstva, čak i ako je to nešto jednostavno poput osmijeha djeteta.

"Vjerujte mi, vi ste srce i duša svoje obitelji, a vaši napori stvaraju toplo i poticajno okruženje u kojem svi mogu napredovati. Nastavite sjati svojim svjetlom i znajte da ste cijenjene, voljene i da vam se dive više nego što ćete ikada znati. Radite nevjerojatan posao i svijet je bolje mjesto zbog vas", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.