Djeca koja se malo igraju videoigricama stabilnija su od onih koja se ne igraju

Foto: Shutterstock

DJECA koja provode malo vremena igrajući se videoigricama svakoga dana stabilnija su od onih koja se nikada ne igraju, pokazala je nova studija.

Znanstvenici su otkrili da djeca koja su igrala videoigrice manje od sat vremena dnevno imaju više šanse da budu sretna, spremna pomoći i emocionalno stabilna od onih koja ih nikada nisu igrala, objavljeno je početkom kolovoza u časopisu Pediatrics.

Međutim, više od tri sata igranja dnevno ima potpuno suprotan učinak. Takva su djeca sklonija promjenama raspoloženja, izljevima negativnih emocija i nesretnija svojim životom. Kod djece koja su se igrala između jednog i tri sata nije zabilježen nikakav učinak.

Videoigrice vrlo malo utječu na emocionalni razvoj djece

Kako god, znanstvenici s Oxforda zaključili su da roditelji ne trebaju biti pretjerano zabrinuti oko količine vremena koju njihova djeca provode igrajući videoigrice jer ono utječe na djetetov razvoj, pozitivno ili negativno, maksimalno 1,6 posto.

Čimbenici koji mnogo više utječu na emocionalno zdravlje djece su stabilnost obitelji, odnosi s vršnjacima te ekstremno siromaštvo.

Istraživanje je temeljeno na podacima o količini vremena koju je pet tisuća britanskih dječaka i djevojčica u dobi od 10 do 15 godina provelo igrajući videoigrice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.