Bizarna situacija: Žena jadikovala na društvenim mrežama jer želi prisustvovati porodu svoje kćeri

Foto: 123RF

NA forumu za roditelje Mumsnet povela se zanimljiva rasprava. Jedna članica na društvenim se mrežama prilično iznenadila nakon što je naišla na komentare žene koja jadikuje jer joj kći ne dopušta da bude na njezinom porodu.

“Jesam li samo ja nerazumna ili žene imaju pravo gledati kako im dijete rađa unuke”, upitala je.

Svi sudionici složili su se kako nitko nema pravo očekivati da ga se pozove da prisustvuje porodu. Ipak, neke mame su priznale kako se ne bi osjećale ugodno prolaziti kroz porod u društvu vlastitih roditelja, dok neke upravo u svojim mamama vide najveću podršku.

“Volim svoju mamu i imamo dobar odnos, ali to je zadnja osoba koju želim uz sebe tijekom poroda. To je iskustvo za mene, mog supruga i nikog drugog. U redu je ako netko želi mamu uz sebe, ali nitko nema pravo očekivati da prisustvuje porodu”, napisala je jedna.

“Moja mama je bila uz mene na oba moja poroda jer sam je to tražila. Bila mi je podrška i tješila me. Pitala sam je, ali ona to nikad ne bi očekivala od mene. To nije u redu”, komentirala je druga članica.

“Mislim da je takva situacija uobičajena. Kad je bila trudna, kći mi je prišla i rekla da bi radije supruga na porodu. Nasmijala sam se i rekla da ja nikako ne želim biti tamo, onaj koji ju je do toga doveo će i prebroditi porod s njom. Naravno, išla bih da je tražila, ali nisam očekivala poziv ili smatrala to svojim pravom”, poručila je članica popularnog foruma za roditeljstvo.

Nekoliko njih složilo se kako je konkretna situacija prilično bizarna.

“Na stranu činjenica da žena ima pravo birati koga želi uz sebe, iznenađena sam da netko uopće želi prisustvovati porodu. Mislim da mnogi smatraju prisustvo bilo koga osim partnera i babica prilično neugodnim.”
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.