Bolničarka otkriva kako se česta pogreška na autosjedalici može pokazati smrtonosnom

SUDJELOVATI u prometnoj nesreći dok u automobilu vozite svoje dijete najgora je noćna mora svakog roditelja. Kada se roditelju to, nažalost, dogodi, prvi instinkt većine je da dijete čvrsto zagrle i izvade ga iz autosjedalice. Ali prema riječima australske bolničarke Nikki Jurcutz, vađenje djeteta iz autosjedalice odmah nakon prometne nesreće zapravo bi moglo samo pogoršati već ionako opasnu situaciju.

U videu koji je nedavno objavila na svojoj Instagram stranici Tiny Hearts Education, ova bolničarka i majka dvoje djece roditeljima je savjetovala što da rade umjesto toga.

"Ako doživite prometnu nesreću sa svojim mališanom, ostavite ga u autosjedalici. Na mjesto događaja dolazi hitna pomoć koja će procijeniti brzinu kojom ste se kretali, smjer sudara i moguće ozljede koje je zadobilo vaše dijete. Nemojte ga ni slučajno samostalno vaditi iz autosjedalice, neka liječnici prepoznaju je li sigurno vaditi ga ili ne'', objasnila je u videu koji je u kratkom vremenu postao viralan.

Naime, utjecaj prometne nesreće može biti značajan za djetetovo tijelo. Ozbiljne ozljede kralježnice i unutarnje krvarenje teško je prepoznati izvana i mogu se pogoršati pomicanjem. "Ako je to sigurno, sjednite na stražnje sjedalo pored svoga djeteta i pokušavajte ga smiriti sve dok ne stigne hitna pomoć'', dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.