Bračna savjetnica: Ako žena koristi tri fraze, potajno je nesretna u vezi

Foto: Shutterstock

KAD je žena uistinu nesretna u vezi, možda to neće izravno izraziti. Umjesto toga, postoje određene fraze kojima bi mogla iskazati svoje nezadovoljstvo, pokušavajući održati mir.

"Kao stručnjakinja za veze, identificirala sam ključne fraze koje žene često koriste kada su nesretne u odnosu. No, to nisu očite pritužbe ili izravni izrazi nezadovoljstva. To su suptilne, često zanemarene fraze koje prikrivaju dublji problem", rekla je obiteljska i bračna savjetnica, Tina Fey, za Hack Spirit.

Evo koje fraze je istaknula.

1. "Radi što želiš."

"Ova se fraza može činiti kao zeleno svjetlo za postupke partnera. Međutim, to je često prerušeno upozorenje da je žena nesretna u odnosu", kaže savjetnica. To je često znak da se osjeća zanemareno u vezi.

Iza prividne ravnodušnosti, mogla bi postojati molba za razmatranje i priznanje. "Možda se žena potajno nada da će partner uzeti u obzir njezine osjećaje prije donošenja odluka", dodala je.

2. "Nije me briga."

Ova rečenica često ima veći značaj nego što nam se možda čini. Na površini, može se činiti kao opušten stav, ali česta uporaba može ukazivati na dublji osjećaj nezadovoljstva u vezi.

"Kada žena opetovano govori 'Nije me briga', to bi moglo značiti da je odustala od pokušaja da zadovolji svoje potrebe ili osjeća da njezin doprinos nije bitan. To može biti znak emocionalne iscrpljenosti i nezadovoljstva", upozorava Fey.

3. "Nema veze."

Ova fraza također može biti suptilan pokazatelj skrivenog nezadovoljstva u vezi. "Kad žena često koristi ovu frazu, to može značiti da suzdržava svoje prave misli ili osjećaje. Možda je počela izražavati određenu brigu, ali je ubrzo odlučila da to možda nije vrijedno potencijalnog sukoba. Ili možda osjeća da se njezine misli ne cijene ili ne shvaćaju ozbiljno", objašnjava savjetnica. Dodaje da oba scenarija mogu dovesti do osjećaja nezadovoljstva i nesreće u vezi.

"Ova naizgled bezopasna fraza može biti znak dubljih problema. Može biti signal da se žena ne osjeća dovoljno sigurno ili ugodno da izrazi svoje prave osjećaje. Biti svjestan ovih malih znakova i obratiti pažnju na njih može značajno utjecati na zdravlje i sreću vaše veze", zaključila je Fey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.