Bračna terapeutkinja otkriva zašto mnogi ljudi mrze svoju bolju polovicu

Foto: Pexels

VEZE nisu lake i suživot obično uzrokuje trzavice. Svi brakovi prolaze kroz dobra i loša vremena. Dijeljenje života i doma s drugom osobom izgleda poput vožnje toboganom osjećaja. Rasprave između partnera često uključuju razne komentare, više ili manje štetne, koji mogu dovesti od ljubavi do mržnje.

"Svatko ima trenutke kada misli da mrzi svoju bolju polovicu", rekla je bračna terapeutkinja Jane Greer za časopis Women’s Health.

Prema njezinom mišljenju, "mrzim te" je jednako uobičajeno u braku kao i "volim te", no ključ je u ravnoteži jer ako prvo nadjača drugo, to bi moglo implicirati neki skriveni problem i par se s tim mora suočiti što prije.

"U većini slučajeva rasprave među parovima vode se oko banalnih stvari. Međutim, žene često drže osjećaje i emocije u sebi, kao i neka mišljenja i stavove, što na kraju završava tako da osoba eksplodira", dodaje Greer.

Terapeutkinja smatra da situacije na poslu ili s trećim osobama obično podnosi partner. Naime, kada se ne možemo suočiti s ljudima na koje smo ljuti, frustracija raste i tjera nas da se iskalimo na najbližoj osobi s kojom živimo.

"Obratite pozornost na osjećaje i razmislite je li partnerovo ponašanje željeno ili vas ne sluša onako kako biste željeli. Osjećate li se nevažno? Jesu li vaše potrebe zadovoljene? To su prava pitanja", navodi Greer i savjetuje da ne pogađate kako se osjeća druga strana.

"Pokažite veću empatiju prema partneru i iskreno razgovarajte jer to može pomoći u rješavanju određenih situacija u braku", zaključuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.