Buduća majka se požalila: Zašto žene ne spominju da je trudnoća sranje?

BUDUĆA majka Kelly McLaren otvorila je dušu na portalu Mama Mia. Kaže da je jako zahvalna što je trudna, no priznaje da se nikada nije osjećala lošije.

"Više od dva mjeseca pitam se svaki dan zašto više žena ne govori o tome kako je biti trudan sranje. Toliko žena vam to kaže tek nakon što se počnete žaliti na vlastite simptome. Čini mi se da je to neka velika tajna koju nitko ne želi priznati", napisala je McLaren u članku.

"Vjerojatno se to događa zato što su žene pristojne i ne žele se žaliti na trudnoću da ne bi uznemirile ili povrijedile žene koje se bore s neplodnošću. Misle da nema smisla žaliti se na nešto zbog čega bi mnoge žene učinile sve", nastavila je.

Kelly kaže kako svaki dan zahvaljuje što ima mogućnost postati majka i što to zdravo dijete poskakuje u njoj, no priznala je da nikada nije bila toliko bolesna kao otkad je trudna.

Jutarnje mučnine

McLaren kaže kako je mislila da jutarnje mučnina postoje samo u filmovima jer nitko od njenih prijateljica nikada to nije spomenuo ili, ako jest, bilo je to kroz šalu pa ih nije shvaćala ozbiljno.

''Ja nisam proživljavala jutarnje mučnine. Moja mučnine su trajale po cijele dane, a sve vrijeme sam se osjećala fizički nemoćno i umorno. Iz dana u dan je postajalo sve gore. Mučnina je prerasla u svakodnevno povraćanje, lagana vrtoglavica se pretvorila u jake glavobolje, a umor u depresiju."

Depresija

McLaren priznaje kako je depresija nije iznenadila. Zaključuje da je normalno da je, od žene koja je stalno radila, išla u teretanu i stalno bila zauzeta, postala žena koja nije mogla ništa drugo nego valjati se po krevetu cijeli dan.

Hormoni

"Jedne sam večeri bila toliko bijesna jer nije bilo slobodnog dostavljača da mi donese hranu iz McDonald'sa. Neprestano sam osvježavala aplikacije za dostavu hrane, a zatim pritisnula lice u kauč i neutješno počela jecati nad fotografijom prženih krumpirića", prisjetila se. 

Svako malo bi je svladale emocije.

"Čas sam sretna, čas sam tužna, čas sam bijesna", kaže te priznaje i kako je jednom u vožnji morala stati kraj ceste jer se rasplakala na pjesmu koja je tad svirala na radiju.

Dodaje kako su mirisi nešto na što je bila užasno osjetljiva, a smetali su joj i mirisi tuđih parfema ili odjeće.

"Sad je prvo tromjesečje iza mene i definitivno bolje upravljam situacijom, ali i dalje to nisam ona stara ja", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.