Curica skoro umrla jer se zarazila herpesom nakon što ju je poljubio član obitelji

Foto: Shutterstock

NA SVOME Instagram profilu pod nazivom Tiny Hearts Education medicinska sestra i majka dvoje djece Nikki Jurcutz objavila je šokantne fotografije djevojčice Sadie koja je imala tek 21 mjesec kad ju je u usta poljubio član obitelji. Kako je otkrila njezina mama, ona je zbog toga dobila ranice u ustima za koje se uspostavilo da su zapravo simptomi herpes simplexa, virusa koji može biti vrlo opasan po život beba.

To je zato što imunološki sustav novorođenčadi još nije u potpunosti razvijen pa su djeca posebno osjetljiva, objasnila je Jurcutz te dodala da je ovu priču objavila prvenstveno kako bi upozorila roditelje, ali i sve ostale koji u obitelji imaju malu djecu, da izbjegavaju ljubljenje.

"Ono što se odrasloj osobi čini kao nešto tako beznačajno za malenu djecu doslovno može biti opasno po život. Nikada nemojte ljubiti djecu u usta, a isto ni slučajno nemojte dozvoljavati ni ostalim ljudima iz svoje obitelji'', upozorila je.

Naime, kod malene Sadie je u samo nekoliko sati nakon kontakta došlo do vrlo povišene temperature, nije mogla jesti ni piti pa je zbog toga drastično gubila na težini, a također je i dehidrirala. Na kraju je završila u bolnici gdje se, nasreću, uspjela u potpunosti oporaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.