Dječak mora na operaciju: Zbog rijetke bolesti ima duplo veći jezik od vršnjaka

Foto: GoFundMe

BAKER Roth ima samo 16 mjeseci, a većinu života proveo je u bolnici. Dječak je rođen s rijetkim Beckwith-Wiedemann sindromom koji karakterizira bujanje u mlađoj dobi, a nerijetko dovodi do razvoja kancerogenih i nekancerogenih tumora.

Zbog tog stanja, Bakeru je s deset mjeseci dijagnosticiran hepatoblastom, rijetki tumor jetre. Prošao je kemoterapiju i operaciju kojom je tumor s jetre odstranjen.

“Uživat ćemo tjedan dana na slobodi, a onda se vraćamo kemoterapijama. Imamo još dvije ture, a onda ćemo obaviti pretrage koje će otkriti je li Baker izliječen”, pojasnila je mama dječaka Faith Roth.

Međutim, dva dana prije Božića se pokazalo da su tumorski markeri visoki što može značiti da se rak vratio. 

“Nažalost, primili smo taj poziv koji nitko ne bi htio dobiti. Vjerujemo da je možda riječ o regeneraciji jetre, ali sve će pokazati daljnje pretrage nakon blagdana”, kaže.

Bakera u budućnosti čeka još operacija zbog kojih je obitelj pokrenula kampanju prikupljanja sredstava putem interneta. Dječakov jezik je zbog sindroma dvostruko veći nego kod druge djece njegove dobi zbog čega ne može jasno govoriti i normalno jesti. U disanju mu pomaže cjevčica, a roditelji se nadaju da će operacija jezika riješiti problem.

“U siječnju nas čekaju još neki zahvati, ali vidimo svjetlo na kraju tunela. Baker je jači nego ikad i to nam daje snagu”, poručila je Faith.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.