Dječak umro majci na rukama i slomio je riječima: “Žao mi je zbog ovoga"

Foto: Facebook

PETOGODIŠNJI Charlie Proctor koji je bolovao od rijetkog dječjeg tumora jetre, hepatoblastoma, umro je 9. studenoga. Prije nego što je izdahnuo nakon dvogodišnje borbe sa zloćudnom bolesti, mami je rekao: “Žao mi je zbog ovoga.”.

Dječaku je rak dijagnosticiran 2016. i trebao je transplantaciju jetre. Liječnici u Velikoj Britaniji rekli su kako više ništa ne mogu napraviti za Charlieja, a financiranje je odbilo i britansko nacionalno zdravstvo. Roditelji ipak nisu odustali te su pokrenuli kampanju prikupljanja 855 tisuća funti kako bi sina odveli u Ohio na transplantaciju i liječenje. Prikupljeno je 360 tisuća funti što uključuje i donaciju pjevačice Pink u iznosu od deset tisuća funti. Charlie, nažalost, više nije mogao čekati.

“Zaspao je spokojno u mojim rukama s tatinima obavijenima oko nas. Osjećamo bol u srcima. Svijet je izgubio nevjerojatnog dječaka. Charlie, dao si mi priliku da budem majka. Bio si inspiracija ne samo nama, već i tisućama ljudi diljem svijeta. Pokazao si mi što znači voljeti. Sada je vrijeme da letiš, ja sam toliko ponosna na tebe. Hrabro si se borio. Moja bebo, toliko me boli. Zauvijek ćeš mi nedostajati. Lijepo sanjaj, moje dijete”, napisala je neutješna majka Amber Schonfield.

Dječak je danima prije smrti bio loše, a toga su bili svjesni i njegovi roditelji.

“Tužan je, umoran, pothranjen i depresivan. Ne znam što više učiniti su njegove riječi. Niti jedno dijete ne bi smjelo osjetiti emocije s kojima se nosi Charlie. Niti jedno! Niti jedan roditelj ne bi smio gledati kako mu dijete polako odlazi”, poručila je Schonfield.

Charliejeva želja je bila proslaviti šesti rođendan pa su roditelji organizirali slavlje pola godine ranije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.