Djevojčica se zadavila žicom monitora za praćenje bebe i umrla

Foto: Facebook

NEUTJEŠNA majka Danielle Dugan suočila se sa strašnim gubitkom 19-mjesečne kćeri koja se zadavila žicom monitora za praćenje bebe i umrla.

Naime, malena Jessica umrla je u listopadu 2018. godine, a uzrok smrti je asfiksija, odnosno prestanak disanja do kojeg je došlo nakon što je oko vrata omotala žicu monitora, popularnog uređaja među roditeljima male djece.

Roditelji Danielle i Jason Dugan ni u jednom trenutku nisu pomislili da se takva nesreća može dogoditi jer se žica nalazila iza police u sobi u kojoj je boravila njihova kći, a ne znaju ni zašto kamera nije prestala raditi kad ju je djevojčica povukla iz uređaja.

“Apeliram na roditelje da budu oprezni. Do prije par godina smo se brinuli zbog užeta roleta, ali nikada zbog monitora za praćenje beba i djece. Žica je bila iza police na kojoj je stajao monitor i nije nam jasno kako ju je uspjela dohvatiti”, stoji u izjavi pročitanoj na sudu, prenosi portal Netmums.

“Jessica je u svom krevetiću spavala više od godine dana. Preko dana je imala tri kraća odmora, a preko noći je spavala 12 sati i nikad nismo pomislili da bi se ovo moglo dogoditi”, izjavila je majka.

Istragom je utvrđeno da je riječ o tragičnoj nesreći i da su roditelji učinili pravu stvar za svoje dijete postavivši monitor u njenu sobu.

Danielle Duggan dodaje da od smrti kćeri proživljava pravi pakao i ne želi da takva tragedija zadesi druge obitelji.

Do nesreće je došlo kada su roditelji stavili kćer u njen krevetić na poslijepodnevno spavanje. Oni su također zaspali, a Jessica je u to vrijeme nekako dohvatila žicu. Mrtvu ju je pronašao otac Jason nakon što je na svom monitoru primijetio da se kamera pomaknula s pozicije na kojoj su je ostavili.

Par je odmah pozvao hitnu pomoć koja je stigla u roku od pet minuta. Zbog nedostatka opreme su u pomoć pozvali zračnu hitnu medicinsku pomoć koja je prevezla Jessicu u bolnicu, gdje je proglašena mrtvom.

Roditelji sada Crowdfunding kampanjom prikupljaju sredstva za zračnu hitnu medicinsku pomoć čiji su djelatnici pokušali spasiti život njihovoj kćeri.

“Rade isključivo zahvaljujući donacijama i zato želimo prikupiti sredstva u nadi da će pomoći drugima koji se nađu u nevolji”, poručili su.