Domaće krafne su provjeren recept: Ovim idejama možete obogatiti njihov okus

SLATKO nikada ne izlazi iz mode, a svoju omiljenu poslasticu možete začiniti na tako mnogo načina da uvijek djeluje kao potpuno nov specijalitet. 

Svima nam se često jede nešto slatko, ali nemamo vremena to pripremiti i kupujemo gotove slatkiše koji nisu ni približno dobri kao domaći. Ipak, postoji jedan recept koji je gotovo nepogrešiv i pravi izbor kada ste u nedoumici oko toga što pripremiti. U pitanju su domaće krafne za koje vam nije potrebno ni mnogo vremena, a ni novca. Možete ih napraviti na više načina, puniti ih omiljenim okusima i začiniti ih brojnim preljevima koji će im dati posebnu draž.

Pročitajte recept za ovaj fenomenalni, svevremenski slatkiš.

Sastojci

  • 4 žlice omekšanog maslaca
  • šalica bijelog šećera
  • 3 jaja
  • 2 šalice bijelog brašna, prosijanog
  • žličica praška za pecivo
  • žličica cimeta
  • 4-5 šalica masti za prženje

Upute za izradu tijesta

1. Miksajte zajedno šećer i maslac dok ne postanu kremasti.

2. Razbijajte jedno po jedno jaje.

3. Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet i lagano miješajte.

4. Mijesite tijesto sve dok ne postane glatko i napravite od njega manje kuglice.

5. U velikoj posudi (kao što je lonac za juhu) zagrijte mast na 190 Celzijevih stupnjeva i polako ubacujte loptice od tijesta, jednu po jednu.

6. Pustite ih da se prže dok ne postanu zlatno-smeđe boje.

7. Stavite ih da se cijede na papiru.

Krafne s rupom

Ovaj recept nije za izradu tradicionalnih krafni s rupom, ali svakako ih možete napraviti pomoću tijesta.

1. Premažite dno i razvijajte tijesto debljine oko 20 mm.

2. Uzmite rezač za krafne (okrugli rezač s rupom u sredini) kako biste ih presjekli ili iskoristite vrh oštrice noža i slobodno napravite rupe na krafnama.

3. Pržite sve dok krafne ne postanu zlatno-smeđe i ne počnu plutati, dvije do tri minute.

Možda ćete ih morati pržiti u serijama, kako ne biste pretrpali lonac i kako biste omogućili ulju postići određenu temperaturu između serija.

Izrada punjenih krafni

Krafne možete puniti bilo čime što vam djeluje primamljivo, od džema do krema. Napunite vrećicu za punjenje svojim omiljenim okusom i iskoristite čep da napravite rupu sa strane krafne i kroz nju je napunite omiljenim okusom.

  • Napunite krafne ukusnim džemom od jagoda i pospite ih šećerom u prahu.
  • Džem od slanine može se činiti neuobičajenim, ali njegov slatko-slani okus ide savršeno uz krafne. Prelijte ih javorovom glazurom, napravljenom od ¾ čaše čistog javorovog sirupa pomiješanog s ¾ čaše šećera u prahu.
  • Džem od rabarbare daje oštrinu okusu krafni. Završite posipanjem cimetom.
  • Napravite krafne za odrasle i napunite ih želeom od kave. Pospite ih šećerom u prahu ili sušenim kokosom.
  • Kremasti puding također može biti odlično punjenje za krafne. Možete ih miješati s džemom ili želeom. Prelijte čokoladnom glazurom.
  • Ako volite karamelu, onda krafne napunite ukusnim pudingom od karamele. S ovakvim okusom nije potreban nikakav preljev.
  • Slatko-gorka marmelada je savršeno punjenje za krafne. Pospite cimetom.

Okus doma

Bilo da uživate u običnim krafnama ili onim posutim šećerom u prahu, cimetom ili glazurom, domaće krafne su savršen izbor za zasladiti čitavu obitelj. Zabavno ih je jesti isto onoliko koliko ih je zabavno i pripremati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.