Doula otkrila kojih sedam stvari mogu nenamjerno usporiti porođaj

Foto: Shutterstock

AKO ste rodili, znate koliko porod može biti mučan i jedino što želite u tim trenucima je da što prije završi. No, prema riječima stručnjakinje za porode i doule, postoji nekoliko stvari koje zapravo usporavaju proces i čine ga još neugodnijim.

Emily je pomogla brojnim obiteljima i roditeljima u edukaciji o porodu, a korisne informacije dijeli na Instagramu. 

Prema njezinim riječima, jedna od stvari koje mogu usporiti porod je jaka rasvjeta. Istraživanje Sveučilišne bolnice South Manchester to potvrđuje i zato je najbolje izbjegavati paljenje svih svjetala. 

Sljedeća stvar, kaže Emily, su stranci. Porođaj je vrlo intiman proces i ako ste okruženi ljudima koje ne poznajete tako dobro, osjećat ćete se manje opušteno. 

Emily dalje navodi da porod usporavaju i napuštanje doma i odlazak u bolnicu, kao i nejedenje i nepijenje, pun mjehur, ranija trauma i položaj bebe. 

"Imati barem jednu poznatu osobu kraj sebe puno može pomoći. Sljedeće što savjetujem je da ne pristajete na studente u sobi ako vam to nije ugodno, kao i da zamolite za drugu babicu ako vam ona koja je trenutno uz vas ne šalje dobre vibracije", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.