Emily Ratajkowski jednogodišnjem sinu kupila lutku kako bi izbjegla rodne stereotipe

EMILY Ratajkowski nedavno je otkrila da je svom jednogodišnjem sinu kupila lutku kako bi izbjegla rodne stereotipe. U svojem podcastu "High Low with EmRata" britanska manekenka i glumica razgovarala je o igračkama s američkom glumicom Julijom Fox, također samohranom majkom dječaka, te otkrila kako se njezin sin obožava igrati kamionima. Kako bi smanjila njegovu zaluđenost ovim igračkama, priznala je da mu je odlučila kupiti lutku.

Razgovarale su o tome kako je podjela na ono što je namijenjeno djevojčicama i ono što je u redu za dječake, od igračaka sve do boje odjeće ili zidova u dječjoj sobi, ključna karika u lancu koji u najranijoj dobi u dječju psihu usađuje rodne stereotipe, kojima se, kako kažu, oštro protive.

Naime, Ratajkowski smatra da će igračke "namijenjene za djevojčice", koje je od nje dobio njezin sin Sylvester, na neki način poništiti rodnu determinaciju, koja je još uvijek jako izražena, i pomoći mu da izraste u muškarca koji će razumjeti i poštovati žene, prenosi Mirror.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.