Emotivna posveta drugom djetetu: Nisi me učinio mamom, ali si me učinio boljom

Foto: Unsplash

KADA očekujete drugo dijete, preplavljeni ste različitim emocijama: uzbuđenjem, tjeskobom i trunkom tuge zbog toga što prvo dijete prepuštate samom sebi. Tu je i krivnja jer prvo dijete mora dijeliti svjetla reflektora, ali i jer drugo dijete neće dobivati toliko vaše pažnje kao njegov stariji brat ili sestra.

Uglavnom, teško je znati kako ćete se osjećati sve dok se ne rodi druga beba. A onda svaka briga, svaki strah i svaki stres postaju prošlost. Mama Kendra Barnes je savršeno opisala što se točno događa u videu koji je snimila prije dvije godine, a gledan je i danas. Ona je iskreno izrazila svoje osjećaje.

"Ti si drugo dijete. Ne u mom srcu, ali jedno dijete je stiglo prije tebe. Da, s tobom je bilo drugačije. Nije bilo zabave otkrivanja spola. Nismo čitali knjige o bebama i provjeravali aplikacije svaki tjedan da vidimo poput kojeg si voća", rekla je Barnes na početku videa koji je skupio 1.6 milijuna pregleda.

@kendra_barnes_ #ShowerWithMoxie #EnvisionGreatness #OverShareInYourUnderwear #fyp #foryourpage #secondbornchild #mom #momlife #babytok #newbaby #mommy #momchallenge ♬ Sunset Lover Night Trouble - SelteMemset

"Nisam snimila toliko fotografija, nisam svaki trenutak kad sam budna provodila razmišljajući o tome kako bi se vrhovi tvoje kose mogli nakovrčati za sparnog dana. Moj um je bio zaposleniji, moje tijelo je bilo umornije. Brige koje dolaze s prvim djetetom su nestale, ali su se javili strahovi da ti neću biti dovoljna. Pitala sam se kako uopće moje srce može biti dovoljno veliko, kako ću podijeliti svoje vrijeme, energiju i ljubav jednako", nastavila je.

Sve što Barnes navodi je uobičajeno kod mama koje proširuju svoje obitelji. Pomak s jednog na dva djeteta je emocionalno, fizički i mentalno zahtjevan.

"Naučio si me koliko jaka mogu biti i dao si mi samopouzdanje koje mi je prvi put nedostajalo. Ali više od svega, ljubavi moja, ti si me naučio da je srce neograničeno u veličini i da je ljubav protuotrov za strah. Dakle, istina je. Nisi me učinio majkom. Ali si me sigurno učinio boljom", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.