FOTO Je li ovo najsigurnija beba na svijetu ili joj prijeti ogromna opasnost?

Foto: Pinterest/Life of Dad

BEBE i psi imaju posebnu vezu.

Znaju to svi koji imaju pse i razumiju se u pseće poslove no, unatoč mnogim saznanjima, vjerujemo da mnogi od vas u ovoj slici neće vidjeti "Najsigurniju bebu na svijetu", kako je to objavila ekipa sa stranice Life of Dad, već će se zgroziti od same pomisli što bi ova robusna pseća ekipa mogla napraviti ovoj maloj uspavanoj bebi.



Napraviti joj neće baš ništa, jer psi u ogromnom postotku, ako isključimo one koji su uzgojeni za borbe ili su po svom karakteru iznimno živčani, bebi ne samo da neće napraviti ništa, već će je čuvati svim svojim psećim srcem.

I biti nježni, koliko god vam se možda može činiti da bi svojim oštrim zubima i velikim šapama mogli slučajno ozlijediti dijete. Kako "odgajaju" svoje male psiće, bili ženke ili mužjaci, tako će obzirni biti i prema ljudskim bebama, jer instinktivno znaju koliko su mala bića krhka i nježna. Posebno kada pričamo o bebama, jer tada svaki pas zaista razumije da je beba mala, da je treba čuvati bez obzira koliko bila glasna, nervozna, uplakana. Doduše, uvijek valja biti na oprezu, ne da pas napravi nešto bebi, već da beba ne napravi nešto psu. Tek tada pas može instinktivno reagirati na svoju bol i tek tada postoje šanse da se nešto dogodi. Sjetite se samo oštrih bebinih noktića i znat ćete na što mislimo.

Međutim, valja znati da su posebno veliki psi doista sigurniji za malu djecu od manjih pasa, jer su sve velike pasmine puno tolerantnije na vlastitu bol. Odnosno, njihov prag boli je puno viši nego onaj kod manjih pasa. Naravno, svaki ima svoj karakter, koji se može znatno razlikovati od uobičajenog karaktera svoje pasmine, ali u svakom slučaju valja znati da pas nikada neće bez povoda namjerno ozlijediti dijete.


A kada već govorimo o velikim pasminama, poput ovih slatkih mrcina sa slike, pasmine koje su poznate kao "borbeni" psi, u što se ubrajaju mnoge vrste bullova, bokseri, stafordi i ostali, njihov prag boli još je i veći te su samim time još bolje društvo maloj djeci.

Naravno, dok god sama djeca znaju granicu koju ne smiju prijeći.



Zato je pas ne samo čovjekov, već i djetetov najbolji prijatelji, ali s dovoljnom mjerom opreza, jer pas je, ne zaboravimo, životinja koja se povodi svojim instinktom, a ne razumom kao ljudi.

I još nešto - svaki pas, posebno velika pasmina, na prijetnju će prvo reagirati upozorenjem i to imajte na umu, jer ako čujete da počinje režati, reagirajte, ali nemojte odmah pomisliti da je pas kriv za sve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.