FOTO Ovaj pješački prijelaz nalazi se na zavoju. Nadležni: Može se uočiti dijete

Foto: Index.hr

Stanovnici Gornje Bistre kažu da je pješački prijelaz u blizini Područne škole Gornja Bistra prilično opasan. Tvrde da se prijelaz nalazi na samom zavoju Bistranske ulice, zbog čega djeca na putu iz škole ne mogu vidjeti dolaze li automobili iz smjera Poljanice Bistranske.

"Djeca su primorana koristiti taj prijelaz jer suprotnom stranom ulice ne mogu hodati do škole ili se iz nje vraćati s obzirom na to da ne postoji nogostup", pojasnili su za Index. Predložili su da se pješački prijelaz izmjesti kako bi školarci bili vidljiviji vozačima, koji nerijetko jure, ali i kako bi oni sami bolje mogli vidjeti dolazi li automobil te sigurnije prelaziti cestu.

Obišli smo lokaciju. Iz perspektive djeteta zaista je teško uočiti pristiže li automobil pa smo poslali upit Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije, iz koje su nam odgovorili: "Izvršili smo pregled pješačkog prijelaza u Bistranskoj 171 u Gornjoj Bistri i utvrdili da je vidljivost u najnepovoljnijoj točki veća od 50 metara, što je dovoljno da se uoči pješak i dijete na cesti."

Dodaju da se pješački prijelazi lociraju na mjestima gdje najviše pješaka prelazi cestu.

"Ako nije tako, pješaci će prelaziti cestu van pješačkog prijelaza. Ovaj pješački prijelaz vezan je uz Vinogradsku ulicu i uz nju je lociran. Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije dodatno će angažirati prometnog stručnjaka i projektanta koji će, uz konzultacije s Općinom Bistra, ponovno analizirati lokaciju pješačkog prijelaza ili eventualno poboljšati prometnu signalizaciju u svrhu poboljšanja uočljivosti pješačkog prijelaza", poručili su za Index.

I u Općini Bistra dobili smo obećanje da će se obići ova lokacija te pronaći najbolje i najsigurnije rješenje.

Imate li i vi u blizini škole potencijalno opasan pješački prijelaz? Pošaljite nam priču, lokaciju i fotografije na mame@index.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.