FOTO Ovako izgleda dječji park u Neuruppinu, privremenom domu Vatrenih u Njemačkoj

Foto: Maja Furjan

Sedamdesetak kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu, gdje će Hrvatska otvoriti Euro utakmicom protiv Španjolske, smjestio se grad Neuruppin. Ovaj grad, koji broji otprilike 30 tisuća stanovnika, privremeni je dom Vatrenih.

Prosječna dob stanovnika Neuruppina je 46.8 godina. Grad je dom mnogim obiteljima s djecom koje često posjećuju tamošnji Zoološki park Kunsterspring. Prema Trip Advisoru, to je najbolje ocijenjena aktivnost u Neuruppinu.

Dokaz da je glas djece i mladih u ovom gradu važan jest Stadtmacher, događaj koji jednom godišnje okuplja najmlađe stanovnike i pruža im priliku da preuzmu aktivnu ulogu u oblikovanju grada te daju prijedloge što treba poboljšati. Neuruppin ima i takozvani proračun za društveni prostor, koji se može koristiti za financiranje širokog spektra projekata za djecu i mlade od 6 do 27 godina.

Tijekom šetnje ovim gradom naišli smo na jedan dječji park. Za razliku od većine parkova u Hrvatskoj, ovdje nema antistresne podloge, a cijelo igralište nalazi se na pješčanoj podlozi. Ima veliku mrežu za penjanje, kao i kamene blokove za igru te nekoliko drvenih sprava. Fotografije parka možete vidjeti u nastavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.