FOTO Počela nastava preko TV-a, evo kako osnovnoškolci u Hrvatskoj od danas uče

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Sandra Simunovic/PIXSELL

OSNOVNE i srednje škole u Hrvatskoj su zbog epidemije koronavirusa zatvorile svoja vrata, osim za one učenike o kojima roditelji zbog posla ne mogu skrbiti. 

Škole će biti zatvorene dva tjedna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je nastavu preko virtualnih učionica te televizijskih kanala, takozvanu Školu na daljinu. Nastava se emitira na Trećem programu HRT-a, kao i na Sportskoj TV.

Za učenike nižih razreda jutros je na rasporedu bila glazbena kultura, dok su stariji dan počeli satom matematike i učili o uvođenju pojma razlomka. Uslijedio je hrvatski jezik, pa priroda i na kraju engleski i njemački jezik.

Podsjetimo, ranije dogovorena nastava na Trećem programu HRT-a (Škola na Trećem) odvijat će se prema sljedećem rasporedu: od 8 do 10 bit će TV nastava za učenike prvih razreda osnovne škole, od 10 do 12:30 za učenike drugih razreda, potom od 13 do 16 za učenike trećih te od 16 do 19 za učenike četvrtih razreda. Na Sportskoj TV emitirat će se program s videomaterijalima za više razrede osnovnih škola i za srednje škole.

Nastava će se održavati tri do četiri školska sata prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama Ministarstva, Škole za život i stranicama Carneta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.