Ginekolozi na radionici za buduće mame: "Trudnoća ne ide uvijek glatko, kao na filmu"

Foto: Press

Personalizirana radionica "Trudnoća u fokusu", pod vodstvom stručnjaka iz Poliklinike Mazalin, pokrenula je brojne teme važne za ovaj poseban period života te pokazala kako je holistički pristup svakoj pacijentici ključan za kvalitetan razvoj nje i njezine prinove.

Od pravilne prehrane u trudnoći, vježbanja, tehnika opuštanja i disanja, pa sve do nekih zanemarenih i tabu tema poput seksualnih odnosa u trudnoći i brojnih hormonalnih promjena te dojenja, svako je pitanje bilo dobrodošlo. Stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom spremno su i bez osuda prenosili korisne informacije pacijenticama.

Održana prvi put početkom lipnja, radionica je bila namijenjena trudnicama u 1. i 2. tromjesečju. Osim ginekologa dr. Tihane Mazalin, dr. Igora Srčeka i dr. Đurđe Žigmundovac Klaić, sudjelovala je i endokrinologinja dr. Alda Ranogajec te fizioterapeut iz suradne Poliklinike Grgić.

"Ovo je bila prva radionica ovakvog tipa, a planiramo ih organizirati redovno, kako za trudnice, tako i za druge pacijentice i pacijente. Omogućuje nam izravnu i vrlo iskrenu komunikaciju, što je najbolji način da se posvetimo pacijentima. Trudnoća je posebno vrijeme, ali ne ide uvijek glatko, kao na filmu, i mnoge se žene osjećaju usamljeno ili zbunjeno. Želimo im pomoći ne samo stručnim liječničkim savjetima, nego i podrškom na svim razinama", rekla je ravnateljica Poliklinike, dr. Tihana Mazalin.

Inače, stručnjaci iz ove Poliklinike autori su velikog Vodiča kroz trudnoću, u kojem su na 150 stranica naveli sve što trebate znati o drugom stanju. Nisu to samo tehničke informacije; u Vodiču za trudnoću utkana su desetljeća iskustva ginekologa iz Poliklinike Mazalin čiji su savjeti stručni, ali i nježni. Uvijek obuhvaćaju više stručnih područja, a ne samo ginekologiju, prateći tzv. Mazalin pristup koji podrazumijeva primjenjivanje najviše razine stručnosti, cjelovit i individualan pristup prema svakom pacijentu te empatiju i podršku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.