I Hrvatska provodi projekt Jamiea Olivera, doznajte više o tome zbog svoje djece

Foto: Press

ZNATE li što je Food Revolution Day?

Food Revolution dan obilježen je u Zagrebu – veliki i mali chefovi pripremali su ukusne zdrave obroke, izvijestili su organizatori ovog projekta, inače pokrenutog od strane Jamiea Olivera, slavnog britanskog chefa, kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti djece u svijetu. 

Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse 'zdrave' hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života. Projektom se želi vratiti zdravo kuhanje u vrtiće, škole te druge institucije u kojima se hrane djeca i mladi. Ambasadori diljem svijeta slave Food Revolution Day organizirajući razne aktivnosti. 

Udruga Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma među svojim članovima ima i službene ambasadore Food Revolution Foundationa te se ove godine Food Revolution Day u Zagrebu održao proteklog vikenda na igralištu OŠ Voltino. 

Tijekom dana su se održale nutricionističke radionice za djecu i roditelje te su se u suradnji s djecom pripremala ukusna jela pod vodstvom kuharice i food blogerice Nastasje Chiare Petrić. Na jelovniku su se našle zanimljive varijante poznatih jela: ćufte sa zobenim pahuljicama i korjenastim povrćem, integralna basmati riža s kurkumom, vege verzija chilli con carne, šarena salata iznenađenja, tzatziki umak i slatke energetske kuglice.

Food Revolution dan ne bi bio moguć bez suorganizatora, Odreda izviđača „Plamen“ koji su uz pripremu hrane dan ispunili zabavnim radionicama, natjecanjima i igrama koje utječu na sva područja dječjeg razvoja, kako bi postali samostalni i uspješni članovi zajednice.

Zanima li vas više o toj temi, svakako naletite dogodine i zabavite se uz obilje novih saznanja o zdravijem životu, a do tada svakodnevno pronađite inspiraciju na njihovoj Facebook stranici. 

Jer pretilost kod djece jest veliki problem. 

>>>Rastući problem: Roditelji pretile djece uopće ne kuže u čemu je problem<<<

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.