Iskreno odgovorila zašto je svoju bebu držala spojenu za posteljicu tako dugo

Foto: Facebook

ZAŠTO porod ne bi izgledao baš ovako?

"Naša djeca nisu prisustvovala porodu, ali su došle upoznati svog bracu te su poželjele ući k nama u kadu. Htjeli smo uživati u trenutku.

Braco je više od dva sata ležao na meni - još uvijek spojen s posteljicom.", napisano je u potpisu ove fotografije na stranici Human Birth Project.

Ljudi imaju običaj pričati pozitivno o odgađanju rezanja pupčane vrpce, ali nekako se to obično smatra odgodom od kojih petnaestak minuta, ne i dva sata te više koliko netko zna držati svoju bebicu.

"Pitate li me zašto smo to učinili i mi - reći ću vam ovo:

Zato što smo mogli. Zato što nam nitko ne treba odmah pospremati iza nas. Zato što nisam morala sestru tražiti da uzme bebe, povije je, okupa je, izvaže je. Zato što je njemu na mojim prsima, u toploj vodi, okružen svojima, bilo najbolje. Grijala sam ga svojim tijelom, davala mu točno ono što je trebao nakon izlaska van na ovaj novi svijet. Zato što se beba jako dobro oporavljala od šoka rađanja, mama nije krvarila, nitko nigdje nije morao žuriti.

Pupkovina je prestala pulsirati, ali oni su još malo uživali u svojoj - cijelosti. Svi zajedno kao obitelj. Mami su poslije pomogli premjestiti je u krevet gdje je nahranila svog sina, još su se malo svi pomazili i tek je potom tata prerezao vrpcu.


I tek tada bebicu su pregledali, izvagali, očistili i predali majci.

Postoji li takva mogućnost zašto je ne biste iskoristili?"




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.