Islandska parlamentarka kulturno podojila svoje dijete usred svog govora u Parlamentu

Screenshot: Video

DOK cijeli svijet bruji čim nečija bradavica za vrijeme dojenja iskoči u javnost, na Islandu je priča skroz drugačija. Tamo se čin dojenja u javnost smatra itekako ispravnim i nitko ne radi pompu oko toga.

Ovo je islandska parlamentarka Unnur Brá Konrá?sdóttir, članica vodeće parlamentarne stranke Indipendence Party (Sjálfsta?isflokkurinn) koja je usred svog jučerašnjeg govora u Parlamentu bez imalo osvrtanja podojila svoju kćer rođenu 1. rujna. Dakle, ne samo da je Islanđanima normalno da mama na posao povede i svoju bebu već je normalno i da usred posla - u ovom slučaju usred javnog govora u parlamentu, pred govornicima, članovima Parlamenta i kamerama - podoji svoju bebu.

Doduše, nisu ni Islanđani do lani bili baš toliko liberalni po ovom pitanju, ali stvari su se stubokom promijenile kada je veliki broj žena s Islanda lani pokrenulo kampanju na Twitteru pod nazivom #freethenippple, a kampanji se javno pridružila još jedna članica parlamenta - Björt Ólafsdóttir, članica stranke Bright Future Party (Björt framtí).

Nije li to savršen dokaz da se javnost može promijeniti, da se može promijeniti kolektivno stanje svijesti kako bi mame konačno mogle usporedo njegovati i svoju karijeru i svoju obitelj, u ovom slučaju, brigu o bebi kojoj je jedina hrana još uvijek mamina dojka.

A da se pritom nitko ne zgraža niti osuđuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.