Kako je strogi otac Arnolda Schwarzeneggera pretvorio u najboljeg oca i djeda

Foto: Instagram

MALO ljudi zna za čovjeka koji je Arnolda Schwarzeneggera oblikovao u osobu kakva je danas: njegovog oca. Oštre roditeljske metode Gustava Schwarzeneggera možda su bile kontroverzne, ali su njegovom sinu usadile radnu etiku i odlučnost koje su ga dovele do uspjeha.

Arnoldove rane godine bile su obilježene brojnim teškoćama. U svoji memoarima naziva Total Recall Schwarzenegger kaže: "Odgovor mog oca na život bila je disciplina."

U knjizi je otvoreno progovorio o rigoroznim odgojnim metodama koje je slijedio njegov otac.

"Sport i tjelovježba bili su dio mojih svakodnevnih obaveza, a doručak se morao zaraditi trbušnjacima. Otac je mene i brata tjerao da treniramo nogomet bez obzira na kišu ili sunce", napisao je sedmerostruki osvajač naslova Mr. Olympia.

Prisjetio se i očeve nježne strane te spomenuo izlete u obližnja austrijska sela i igru. Gustav je svojoj djeci usadio i naviku da navečer zapisuju kako su provela dan, potičući ih da razmišljaju o svojim iskustvima i emocijama.

"Da smo htjeli bicikl, rekao bi nam da sami zaradimo za njega", dodao je.

Roditeljski stil Arnolda Schwarzeneggera naglašava disciplinu, naporan rad, obrazovanje i društvenu odgovornost te istovremeno potiče djecu da slijede svoje strasti i ostanu skromna. Njegovo roditeljstvo odražava njegova vlastita iskustva dok je odrastao sa strogim ocem fokusiranim na ravnotežu.

Osim što je otac petero djece, Schwarzenegger ima i dvije unuke. Glumac je u šali opisao kako provodi vrijeme s unučicom. Kad ona dođe, igra se s njom sat-dva, odvede ju vidjeti konja i psa, a onda odlaze, rekao je. Dodao je da rado provodi vrijeme s njom i uvijek se lijepo provede kad mu dođe u posjet.