Kako najbolje iskoristiti snijeg koji baš nije za skijanje i sanjkanje?

Foto: Instagram

DUGO očekivani snijeg napokon je stigao, no ne može se cijela zemlja pohvaliti da ga ima dovoljno.

Neka su se djeca jutros jako razveselila snijegu, no popodnevni sati više ne obećavaju gomile tipičnih snježnih radosti.

Međutim, snijeg se ipak može iskoristiti! Ne budite tužni nego dajte svojoj obitelji razlog da se danas ipak razveseli drugačijim snježnim radostima.

Naravno, napravite snjegovića, ali zašto ne drugačijeg nego inače?

Mnogima je najzabavniji dio radnje snjegovića valjanje velike kugle za tijelo i glavu, ali je kuglu ponekad teško dignuti pa zašto stoga ne biste pokušali napraviti veliku gusjenicu od pet-šest-sedam-koliko god kugli spojenih u vijugavo tijelo? Tako će snježne kugle ostati dovoljno niske da ih čak i maleno dijete može samo urediti po svom.

Napravite snježnu kućicu za ptice

Kućica ne mora nužno visjeti. Napravite je na zidu, ogradi, klupi... Ukrasite je grančicama i obavezno napunite hranom za ptice.

Iznesite kalupe za pijesak

Zašto bi se dvorci morali raditi samo od pijeska kada je i snijeg dovoljno dobar materijal za izgradnju svega i svačega? Potrebno je samo malo dobre volje i ravna površina gdje ćete s djecom slagati različite oblike.

Vježbajte gađanje

Na ravnoj površini snijega iscrtajte kružnicu, dalje od nje postavite granicu s koje se gađa i jednostavno s djecom vježbajte gađati unutar kruga. Možete pribjeći i boćarskim pravilima pa prvo ubaciti jednu malu grudu, a potom je pokušavajte pogoditi drugim grudama. Pobjednik je onaj tko pogodi ili baci svoju grudu najbliže onoj maloj. 

Snježni pikado

Ako vam je dosta grudanja, iznesite komad čvrstog kartona s izrezanom dovoljno velikom rupom. Karton jednostavno prislonite na zimzeleno drvo te iz daljine prilagođene djetetu gađajte u rupu.

Smješko-zabava u šetnji

Gdje god se okrenete oko sebe ćete naći automobile zatrpane snijegom. Neka se svatko prihvati jednog te im crtajte smiješna lica.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.